AutoRai

24-8-2004

Jimny nog steeds voordeligste, eigentijdse terreinauto

De Suzuki Jimny heeft nog altijd een sterke aantrekkingskracht op potentiële kopers die zich willen onderscheiden van de massa.

Sinds de introductie van de trendy Jimny in 1998 kent het model ondertussen meer dan 6.000 fervente bezitters. De Jimny-kopers identificeren zich met 'anders dan anderen', 'weg van het alledaagse' en 'avontuurlijk'.

In een tijd van groeiend individualisme profileren mensen zich des te meer ook via de auto. De behoefte aan onderscheidende modellen wordt steeds groter en vooral vrouwen voelen zich sterk aangetrokken tot de Suzuki Jimny. Zij zijn in alle Jimny aankopen met 56% vertegenwoordigd. De Suzuki Jimny wordt merendeels nieuw aangekocht als tweede auto. Kopers vallen voor het uiterlijk van de auto in combinatie met de gunstige prijsstelling en 4x4- eigenschappen. Wanneer men wat langer met de Jimny rijdt, worden ook de hoge zit, het rijgedrag, het zicht rondom en de krachtige motor gewaardeerd.

Mede door het grote aanbod van SUVs (Sport Utility Vehicle) maakt het 4x4-segment een gestage groei door. Zo ontwikkelden de nieuwaankopen zich van 1,9 procent in 2000 tot 4,1 procent tot en met juni 2004. Een ruime verdubbeling in krap 4 jaar!

De eigentijdse Suzuki Jimny met zijn stoere uitstraling kan bogen op terrein-eigenschappen die dik in orde zijn. De Jimny maakt dankbaar gebruik van de ruime ervaringen die zijn opgedaan met beproefde terreinvoorgangers zoals de Suzuki 4x4 'stamvader': de LJ 80 uit 1979, de SJ 410 uit 1982 die in 1984 werd aangevuld met de SJ 413. De Samurai dateert uit 1988. Naast de Jimny verscheen in 1998 de Grand Vitara met als exponent de Grand Vitara XL-7 7-zitter in 2001. De Suzuki Jimny en zijn Suzuki 4x4 broers zijn niet meer weg te denken uit het alledaagse straatbeeld.

Op 12 en 13 juni 2004 werd door B.V. NIMAG, de importeur van Suzuki, het Suzuki Terreintreffen georganiseerd. Hiervoor konden alle Suzuki 4WD-eigenaren zich opgeven en zich vervolgens met hun terreinauto in de modder uitleven tijdens dit grootste evenement in zn soort. Hier bleek nog maar eens in de praktijk dat de Suzuki Jimny niet alleen een opvallend paradepaardje voor de weg is, maar als het er echt op aan komt ook zn mannetje staat in het terrein. De Jimny is een terreinauto pur sang.

Suzuki staat o.a. bekend om haar economische autos. De Jimny is hierop geen uitzondering. Niet slechts voordelig qua aanschaf maar ook economisch in gebruik. De grote vraag naar occasions garandeert een hoge inruilwaarde. Onlangs heeft B.V. NIMAG de prijs van de Jimny verlaagd, waardoor de Jimny 1.3 JLX Metal Top nu in de prijslijst staat vanaf 14.999,- en een Jimny JLX Cabrio kost slechts
1.000,- extra. De Jimny 1.3 JLX automaat heeft een meerprijs van
1.400,- en de moderne en zuinige commonrail 1.3 JLX Diesel is er vanaf 18.599,-. Hiernaast wordt er een speciale editie in de vorm van de Jimny Mode geleverd, standaard voorzien van o.a. airconditioning, lichtmetalen velgen, two-tone metaal-kleur en voorstoelbekleding, mistlampen voor en zilverkleurige wijzerplaten. De extra opvallende Mode staat in de prijslijst vanaf 17.299,-.

Wie jarig is trakteert
Omdat Suzuki dit jaar 25 jaar met autos in Nederland is vertegenwoordigd, kan de Suzuki dealer voor alle modellen zogenaamde jubileumuitvoeringen aanbieden. Een aantrekkelijk optiepakket ter waarde van 1.899,- bestaande uit een radio/cd/navigatiesysteem, achteruitrijbeveiliging, speciale jubileumbadges, matten en een robuust uitlaatsierstuk kan voor de meerprijs van slechts 499,- aangeschaft worden.