Gemeente Dalfsen

24-08-2004

Keramiek en Schilderijen in gemeentehuis Dalfsen

Dalfsen - In de burgerzaal van het gemeentehuis van Dalfsen zijn twee exposities te zien. Tot en met 8 oktober exposeren mevrouw Lettie Gerber uit Gramsbergen en de heer H.G.A. Oldeman met eigen werk.

De vitrines zijn gevuld door keramiste Lettie Gerber met diverse objecten. Met behulp van verschillende oventechnieken maakt zij onder andere torso's, schalen, dozen, beelden, sieraden en gebruikskeramiek. De tentoongestelde voorwerpen kenmerken zich door hun niet alledaagse vormen en bijzondere kleuren.

Schilderij de heer Oldeman

Keramiek mevrouw Gerber

De wanden van de burgerzaal zijn het decor voor het werk van de heer Oldeman. Toen de gemeente Dalfsen vijftien jaar geleden begon met het uitnodigen van exposanten was voormalig tekenleraar Oldeman ook als eens te gast in de burgerzaal.
Nog steeds werkt hij veel met acrylverf die hij combineert met andere materialen. De resultaten in verschillende stijlen zijn verrassend te noemen.

Opnieuw zorgt de combinatie keramiek en schilderwerk voor een boeiende tentoonstelling. Een tentoonstelling die zeker de moeite waard is om te komen bekijken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.