Ingezonden persbericht


Persbericht

Leiden, 23 augustus 2004

MET KUIFJE NAAR DE INCA'S verlengd tm 9 januari 2005

Kuifje blijft nog even te gast in het Rijksmuseum voor Volkenkunde: tm 9 januari 2005 kunnen bezoekers genieten van de tentoonstelling 'Met Kuifje naar de Inca's'.

Aan de hand van de Kuifje albums 'De 7 kristallen bollen' en 'Kuifje en de zonnetempel' reist de wereldberoemde reporter naar Peru, naar het rijk van de Inca's en hun voorgangers. Originele tekeningen, schetsen uit de albums, foto's, films, schitterende voorwerpen en sfeervolle decors wisselen elkaar af. Behalve aandacht voor het verleden, is er met film- en fotoreportages ook aandacht voor de Peruaanse actualiteit. Een tentoonstelling voor jong en oud, van Kuifje fans tot nieuwsgierige reizigers. Voor kinderen (vanaf 7 jaar) ligt er bovendien een gratis speurtocht klaar.

Kuifjeweekend

Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober organiseert het museum een speciaal Kuifjeweekend. Eerder dit jaar werd de 75e verjaardag van de stripheld al op bescheiden wijze gevierd, nu pakt het museum groots uit. Een keur aan activiteiten staat op het programma, variërend van workshops, lezingen en muziek uit de Kuifje musical tot een spannende voorronde van de familie quiz. Meer informatie hierover staat vanaf medio september op de website van het museum www.rmv.nl.

Na drie voorrondes (in de maanden oktober, november en december) is de finale in het weekend van 8 en 9 januari waarin Kuifje fans om de eer gaan strijden.

Met Kuifje naar de Inca's verlengd tm 9 januari 2005

Rijksmuseum voor Volkenkunde

Steenstraat 1, postbus 212, 2300 AE Leiden

T 071 5168 800

www.rmv.nl

Openingstijden:di tm zo 10.00-17.00 uur. Het museum is gesloten op maandagen, 3 oktober, 25 december en 1 januari.

Prijzen: voor alle bezoekers van de tentoonstelling geldt een toeslag van ¤ 1,50.

Museumentree: volwassenen ¤ 6,50; kinderen/65+ en CJP ¤ 3,50; MJK geldig.

Op woensdagen is de entree voor vaste tentoonstelling gratis. Bezoekers van de Kuifje tentoonstelling betalen dan uitsluitend ¤ 1,50.



Ingezonden persbericht