MKB-Nederland

24-08-2004
Duizenden reacties tegen belastingplannen kabinet (Nieuwsbericht, Persbericht)

MKB-Nederland heeft de afgelopen dagen duizenden verontruste e-mails en telefoontjes ontvangen van ondernemers en brancheorganisaties over de financiering van de belastingvoorstellen van het kabinet. Vooral de extra belasting op autos met een grijs kenteken gaat ondernemers veel geld kosten.

Het kabinet ontvouwde vorige week plannen om stapsgewijs de vennootschapsbelasting te verlagen van 34,5 naar 30 procent in 2007. Om dat te kunnen bekostigen wordt onder meer het fiscale voordeel op autos met grijze kentekens geschrapt en de energiebelasting verhoogd.

Eerste analyses van MKB-Nederland geven aan dat de financiering van de belastingvoorstellen desastreus uitpakken voor het midden- en kleinbedrijf. Het zijn alleen de hele grote bedrijven die de vruchten plukken van de verlaging van de vennootschapsbelasting.

Volgens MKB-Nederland heeft het kabinet met zijn plannen geen oog voor het mkb. Ook bij de behandeling van het prepensioen/VUT en het niet-algemeen verbindend verklaren van caos joeg het kabinet het mkb tegen zich in het harnas.

MKB-Nederland laat op dit moment de effecten van de kabinetsvoorstellen doorrekenen. Voor Prinsjesdag presenteert de koepelorganisatie alternatieve voorstellen die de lasten van ondernemers echt verlichten.

Voor meer informatie :
Persbericht.DOC

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 © MKB-Nederland, 2003 | Disclaimer |