Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 24 augustus

Alkmaar 24-08-2004 - 17.00 uur

Inbraak bedrijf

Alkmaar, maandag 23 augustus 2004.

Maandagavond tussen 18.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Kitmanstraat. Men kwam in het gebouw door het vernielen van een slot in een toegangsdeur. Vanuit een bureaulade in het kantoorgedeelte werd een onbekende hoeveelheid weggenomen.

Jongen aangehouden na vernieling

Alkmaar, maandag 23 augustus 2004.

Maandagavond werd een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op de Van Ostadelaan. De jongen maakte deel uit van een groepje jongens die een aantal winkelwagentjes (15) in een sloot gooiden. Een getuige wist één van de jongens, de verdachte, aan te houden en droeg hem over aan de politie. De wagentjes zijn uit de sloot gehaald. Van een aantal bleken de sloten te zijn opengebroken. De aangehouden jongen is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Zware regenval zorgt voor overlast

Alkmaar/Heiloo, dinsdag 24 augustus 2004.

Dinsdagmorgen kort na 10.00 uur werd de omgeving van Alkmaar geteisterd door een hevige regenbui met onweer. In korte tijd viel een grote hoeveelheid regen die er onder andere toe leidde dat een aantal plafondplaten in een winkel aan de Langestraat naar beneden vielen. Een aantal bezoekers en personeelsleden hebben daarop de winkel verlaten. Uit onderzoek van de brandweer bleek dat er sprake was lekkage in het dak waardoor de plafondplaten doordrenkt raakten van het water.

In een woning aan de Hofstee in Heiloo sloeg de bliksem in de zolderverdieping. De bewoners wisten zelf het beginnende vuur te blussen. Door de brandweer werd een controle uitgevoerd of de brand volledig was gedoofd. De elektrische bedrading op de zolder werd door de inslag vernield.

Geld en sieraden uit woning gestolen

Alkmaar, dinsdag 24 augustus 2004.

Dinsdagmorgen ontdekte de bewoner van een woning aan de Zuiderkruisstraat dat er was ingebroken in zijn woning. Deze inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 18 en 23 augustus. Het is niet bekend hoe men in de woning is gekomen. De bewoner mist een aantal sieraden en horloges. Ook bleek een hoeveelheid geld te zijn verdwenen.