Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder omgeving, dinsdag 24 augustus

Den Helder 24-08-2004 - 17.00 uur

Snelheidsmaniakken raken rijbewijs kwijt.

Middenmeer, maandag 23 augustus 2004

Maandag middag en avond werden snelheidscontroles gehouden op de Schagerweg in Middenmeer en de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. Tijdens deze controles werden zes bestuurders bekeurd omdat zij zich niet hielden aan de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 80 km/u. Twee van deze bestuurders raakten daarbij hun rijbewijs kwijt. Een 22-jarige bestuurder uit Den Helder reed over de Schagerweg met een snelheid van 135 km/u. Een 47-jarge man uit Winkel reed nog iets sneller over de Nieuwesluizerweg. De snelheid van zijn auto geklokt op 136 km/u.

Hond ernstig verwaarloosd

Den Helder, maandag 23 augustus 2004.

Maandagavond werd een sterk verwaarloosde hond aangetroffen in een tuin van een woning aan het Middelzand. Medewerkers van de Dierenbescherming waren door buurtbewoners opmerkzaam gemaakt op de schrijnende situatie. De eigenaar van de hond en bewoner van het huis bleek niet aanwezig te zijn. Het dier was ernstig verzwakt en had een open wond waaruit ongedierte kroop. De hond is overgebracht naar een dierenarts die het dier uit zijn lijden heeft verlost. Tegen de eigenaar van de hond wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij moet nog door de politie worden gehoord.

Rijden onder invloed van alcohol

Den Oever, dinsdag 24 augustus 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 50-jarige bestuurder van een personenauto uit Amstelveen aangehouden op de Gesterweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 435 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Jongen aangehouden na mishandeling

Den Oever, dinsdag 24 augustus 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 20-jarige jongen uit Hippolytushoef aangehouden op het Haventerrein. De jongen verkeerde onder invloed van alcohol en gedroeg zich vervelend in de richting van andere bezoeker in een horecabedrijf. Hierbij zou hij meerdere personen hebben geslagen. Op verzoek van de politie verwijderde de jongen zich doch kort daarop zagen de agenten dat de verdachte een man mishandelde. Hierop werd hij aangehouden. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau vernielde hij het interieur van de politieauto. De man is voor verder onderzoek ingesloten.