Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 24 augustus

Hoorn 24-08-2004 - 17.00 uur

Sieraden gestolen uit woning

Hoogkarspel, maandag 23 augustus 2004.

Maandagmiddag tussen 15.30 en 15.50 uur werd ingebroken in een woning aan de Streeksweg. De dief is vermoedelijk via een niet afgesloten deur in de woning gekomen. Op het moment van de inbraak was de bewoner aan het werk in de tuin. Vanuit de woning werden een aantal sieraden en waardepapieren weggenomen.

Diefstal uit horecabedrijf

Enkhuizen, maandag 23 augustus 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Verlaat. Men kwam in het bedrijf door het vernielen van een deur. De eigenaar verklaarde dat er een dvd-speler en een projector waren weggenomen. Ook bleek dat twee gokkasten waren opengebroken en dat het geld uit de kasten was weggenomen.

Dronken automobiliste moet rijbewijs inleveren

Noord-Beemster, dinsdag 24 augustus 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 31-jarige bestuurster van een personenauto uit Amsterdam aangehouden op de Rijksweg A7 ter hoogte van Noord-Beemster. Surveillerende agenten was het rijgedrag van de vrouw opgevallen. Zij reed namelijk slingerend en toen zij een stopteken kreeg reageerde zij daar niet op. Bij controle bleek dat zij alcohol had gedronken en blies 800 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid genuttigde alcohol werd het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Diefstal autos na woninginbraken

Hoorn/Venhuizen, dinsdag 24 augustus 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Smaragd in Hoorn. Men kwam in deze woning door het vernielen van het slot in een deur. Naast een aantal bankpassen en cds bleken ook de sleutels van de auto van de bewoner te zijn gestolen en was de auto verdwenen. Het gaat om een Volkswagen, type Golf. De auto is zwart van kleur en voorzien van het kenteken 13-JH-VZ.

Eenzelfde soort inbraak vond plaats in een woning aan de Westerkerkweg in Venhuizen. Ook hier werden naast onder andere een fotocamera en geld, de sleutels van een personenauto weggenomen. De auto die op het erf geparkeerd stond bleek te zijn verdwenen. Het gaat om een Renault, type Senic. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken 79-DT-NK.

Bestuurder gewond na aanrijding

Wervershoof, dinsdag 24 augustus 2004.

Dinsdagmorgen omstreeks 08.15 uur raakte een 23-jarige bestuurder van een bestelwagen gewond bij een ongeval op de Noorderboekert tussen Zwaagdijk en de Westfrisiaweg. De man reed over de Noorderboekert en doordat hij niet geheel rechts reed kwam hij in aanrijding met een tegemoetkomende auto bestuurd door een 40-jarige man uit Hauwert. Bij de aanrijding die daarop volgde raakte de bestuurder van de bestelwagen gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Fietser gewond na aanrijding

Spierdijk, dinsdag 24 augustus 2004.

Dinsdagmorgen omstreeks 08.15 uur is een 26-jarige fietser uit Spanbroek gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Braken met de Spierdijkerweg. De man reed over het fietspad van de Spierdijkerweg toen hij op de voornoemde kruising werd aangereden door een personenauto bestuurd door een 28-jarige man uit Hoorn. Deze laatste reed over de Braken en negeerde het rode verkeerslicht. De fietser is met inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en is daar opgenomen.