Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 augustus 2004


APELDOORN - Gewonde door aanrijding


Een 45-jarige van een bestelbusje uit Hierden raakte maandagmiddag op de A1 gewond door aanrijding met een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zweden. De automobilist uit Hierden had rond 14.50 uur te laat in de gaten dat de vrachtwagencombinatie voor hem afremde en reed tegen de achterzijde van de trekker met oplegger aan. De auto van de Hierdenaar raakte vervolgens in een slip, sloeg over de kop en kwam in de berm terecht. De bestuurder werd per ambulance, met klachten aan schouder en nek, naar het Lukasziekenhuis vervoerd. De bedrijfsauto raakte totaal vernield en werd door een bergingsbedrijf weggesleept.


APELDOORN - Fietsster lichtgewond door aanrijding


Een 27-jarige fietsster uit Wenen raakte maandagavond op de kruising Matenpoort/Glazeniershorst/Looiersdreef lichtgewond door aanrijding met een 24-jarige automobilist uit Apeldoorn. De vrouw fietste op de Glazeniershorst richting Looiersdreef en gaf rond 21.00 uur op de kruising met de Matenpoort geen voorrang aan de Apeldoornse automobilist die van rechts kwam. Ambulancepersoneel behandelde de vrouw ter plaatste aan een schaafwondje. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.


LIEREN - Lichtgewond na duik in het kanaal


Een 19-jarige automobilist uit Lieren raakte maandagmiddag lichtgewond toen hij met zijn auto in het water van het Kanaal-Zuid terecht kwam. De man reed richting Dieren toen hij rond 17.10 uur een andere personenauto inhaalde en vermoedelijk in de berm terecht kwam. De man raakte vervolgens in een slip, botste tegen twee bomen en in kwam in het water van het kanaal terecht. Hij zag kans uit zijn auto te klimmen en liep slechts enkele snijwondjes en pijn in een arm op. Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het Lukasziekenhuis. Nadat zijn wondjes waren gehecht kon de automobilist weer naar huis.


APELDOORN - Automobiliste onder invloed


De politie heeft maandagmorgen op de Koninginnelaan een 63-jarige automobiliste uit Renswoude aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de vrouw rond 11.45 uur en constateerde dat zij alcohol gedronken had. De vrouw weigerde elke vorm van medewerking. De politie gaf haar een proces-verbaal en vorderde haar rijbewijs in. Zij kreeg bovendien een rijverbod.


APELDOORN - Automobilist te veel gedronken


De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Kanaalstraat een 27-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden die te veel alcohol gedronken had. De politie zag de man dinsdagmorgen rond 02.30 uur de Kanaalstraat inrijden waar een éénrichtingsverbod geldt. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 1,4. Omdat de man militair bleek te zijn werd de Koninklijke Marechaussee gewaarschuwd die de zaak verder behandelt.


APELDOORN - Inbraak in buurthuis


Onbekenden hebben maandagmiddag ingebroken in buurthuis Het Zevenhuis aan de Parelvissersstraat. De politie kreeg rond 16.50 uur een melding dat er ingebroken zou worden. De politie was zeer snel ter plaatse maar de dader(s) waren al gevlucht. Onderzoek wees uit dat er een ruit ingeslagen of gegooid was. Een getuige vertelde de politie dat hij een onbekende man naar binnen en naar buiten zag gaan. De politie stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Zakkenrollers actief


Zakkenrollers hebben maandag op diverse plaatsen toegeslagen. Een 55-jarige vrouw uit Almere was rond 16.45 uur in de Oranjerie het slachtoffer van het dievengilde. Haar portemonnee met daarin een creditcard werd gestolen. Later bleek van haar rekening al geld opgenomen te zijn. Een 80-jarige vrouw uit Apeldoorn werd op de Oranjerie gerold. Zij miste rond 14.00 uur in een supermarkt haar portemonnee. Een 59-jarige plaatsgenote miste rond 16.20 in een winkel aan de Brinklaan haar portemonnee met een hoeveelheid geld. De politie doet onderzoek naar de zakkenrollerij.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --