Gemeente Woudrichem

23/08/2004
Verslag Visserijdagen 2004

Er is lang naar uit gekeken, en er is heel veel werk voor verzet, maar het was de moeite waard: De visserijdagen 2004 waren een groot succes.

De opening op donderdagavond 19 augustus werd verricht door de gedeputeerde van de provincie dhr O. Hoes.

En ook 'Koningin Wilhelmina en Prins Frederik' maakte hun opwachting op 'den Bol', waar een bord onthult werd wat een replica is van het bord wat aan de Andelse sluis staat. Met kanonskogels en klokkengelui werd het sein gegeven om de feestverlichting te ontsteken. Toen werd pas echt zichtbaar dat er hard gewerkt is in veel straten om de visserijdagen tot een feest te maken van het hele dorp. Tot grote verrassing en vreugde van veel aanwezigen was ook de burgemeester aanwezig wat heel bijzonder was omdat hij pas sinds dinsdag ontslagen was uit het ziekenhuis.

Wilhelmina, Frederik en gedeputeerde Hoes

Vrijdag en zaterdag waren gevuld met allerlei leuke en gezellige activiteiten waaronder op vrijdag een verklede kinderoptocht, een viswedstrijd en een visserskoren concours. En op zaterdag demonstraties van oude ambachten, markt, een palingrookwedstrijd, de zalmschouwen, het spectaculaire schouwspel van Peer Verhagen en de slotavond met het vuurwerk.

Het weer liet het soms even afweten maar gelukkig was het grotendeels droog waardoor het vooral zaterdagmiddag een drukte van belang was in de vesting.

We moeten er weer drie jaar op wachten maar de visserijdagen van 2004 waren een paar bijzondere dagen.