Gemeente Schermer


Volop bouwactiviteiten in Schermer

Na een lange voorbereidingstijd wordt er de komende maanden in de gemeente Schermer volop gebouwd. In Stompetoren is Mulder Obdam gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de wijk Stompetoren-Oost. Bouwcompagnie start eind september met de bouw van vijf woningen op het Zuidje in Schermerhorn. Tenslotte werd afgelopen week een overeenkomst gesloten tussen Bouwcompagnie en Mulder Obdam over de bouw van het woon-zorgcomplex De Horn in Schermerhorn.

In Stompetoren-Oost is Dura Vermeer in opdracht van Mulder Obdam gestart met het bouwrijp maken van het plan. De komende weken wordt de riolering ingegraven, drainage aangebracht en de bouwstraten aangelegd. Naar verwachting zal begin november de eerste paal van de 51 woningen worden geslagen. Inmiddels heeft Mulder Obdam vijftig procent van de huizen van fase 1 verkocht.

In september start Mulder Obdam ook met het vergraven van de bestaande sloot en het aanbrengen van beschoeiing langs de slootkant van de bestaande bebouwing. Voordat met de werkzaamheden wordt begonnen, zal er overleg plaatsvinden met de bewoners. Zij kunnen dan nog eventuele wensen inbrengen.

Zuidje
Bouwbedrijf Nat uit Stompetoren zal eind september starten met de bouw van vijf woningen op het Zuidje in Schermerhorn. Deze woningen worden gebouwd op het terrein van de voormalige St. Josephschool. Inmiddels zijn alle vijf woningen verkocht. De werkzaamheden op het Zuidje zullen overlast veroorzaken voor het verkeer. Via publicaties in de gemeenterubriek zal worden bekendgemaakt wanneer de weg voor het verkeer zal worden afgesloten.

De Horn
Afgelopen week hebben Bouwcompagnie en Mulder Obdam overeenstemming bereikt over de bouw van woon-zorgcomplex De Horn in Schermerhorn. Mulder Obdam is de voorbereidingen voor de sloop en bouw van het complex inmiddels aan het treffen. Eind dit jaar zal dan de eerste paal voor de nieuwe Horn worden geboord.

In de periode rond de sloop van de oude Horn zal ook de riolering in de Tames Visserstraat worden aangepakt. Onder de weg wordt een bergbezink-installatie aangebracht. Ook dit zal voor het verkeer de nodige overlast betekenen. Omwonenden zullen tijdig worden geïnformeerd over de werkzaamheden.

---

Stompetoren, 24 augustus 2004