Universiteit Maastricht

17 augustus 2004
Meer deelnemers INKOM 2004
Integratie met Maastrichtenaren staat centraal tijdens introductieweek

Dit jaar nemen naar verwachting ongeveer 1800 studenten deel aan de INKOM 2004, de algemene introductieweek voor eerstejaarsstudenten van de Universiteit Maastricht en Hogeschool Zuyd. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen waren er 1630 deelnemers. De 1800 studenten vertegenwoordigen gezamenlijk maar liefst 20 verschillende nationaliteiten. Ze komen van Zweden tot Oman.

De INKOM vindt dit jaar plaats van dinsdag 24 augustus tot en met vrijdag 27 augustus. Tijdens deze week maken nieuwe studenten kennis met medestudenten, studentenverenigingen, studiefaciliteiten en met de stad Maastricht. Op het activiteitenprogramma voor de eerstejaars staan onder andere cabaret, de INKOM-parade, een sportdag en de traditionele cantus. Bovendien worden speciaal voor de deelnemende buitenlandse studenten een Comedy Night en Dutch Night georganiseerd. Een nieuwe activiteit op de agenda is een theatervoorstelling over alcohol die in samenwerking met de Mondriaan Zorggroep wordt georganiseerd. Het doel van deze voorstelling is om studenten op een ludieke manier aan het denken te zetten over hun alcoholgebruik.

Er wordt daarnaast een aantal evenementen georganiseerd dat ook nadrukkelijk voor niet-studenten is bedoeld. De organisatie van de INKOM wil op deze manier de integratie tussen de Maastrichtse bevolking en studenten bevorderen. Zo verplaatsen de studenten zich op dinsdag 24 augustus van Randwyck naar de Markt in een bonte parade (de INKOM-parade). Daar vindt vanaf 16:00 uur het gratis en voor iedereen toegankelijke openingsconcert van Idol Boris plaats. Daarnaast kan iedereen op vrijdagavond om 21:00 uur de voorpremière van de Amerikaanse film The Girl Next Door bijwonen. Deze film, een mengeling van comedy en drama, ontving in Amerika lovende recensies. The Girl Next Door wordt in de Griend op het grootste openluchtbioscoopscherm van Nederland (vijftien bij zeven meter) vertoond.

Noot voor de pers
Het volledige programma van de INKOM 2004 staat op de site www.inkom.unimaas.nl
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Kasper Huisman of Wouter Stammeijer via tel. 043 3883393.

De afdeling communicatie van de UM is bereikbaar via 043-3882044. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992, e-mail pers@bu.unimaas.nl