the spirit that guides us komt met een NIEUW ALBUM 'north & south' Het Europese gezelschap the spirit that guides us komt eindelijk met haar langverwachte opvolger van het succesvolle 'the sand, the barrier'">

The spirit that guides us komt met een NIEUW ALBUM 'north & south' Ingezonden persbericht


"urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags">

the spirit that guides us komt met een NIEUW ALBUM 'north & south'

Het Europese gezelschap the spirit that guides us komt eindelijk met haar langverwachte opvolger van het succesvolle 'the sand, the barrier'.

Het nieuwe album "north & south" is levenslustig en rauw, en rockt hard in je gezicht. "north & south" combineert een open en toch rauwe productie met zeer vette riffs, ijzingwekkende vocalen, stuwende drums en overtuigende songs met veelal euforische refreinen. Het album varieert, zonder dat het de eenheid verliest. Zoals in het akoestische "the final hour", het introspectieve "concertina crash" en de maximum volume rock van "all the way to the usa" en "accelerator".

the spirit that guides us is een andere koers gaan varen en heeft de emocore achter zich gelaten en het heil van de rock 'n roll eigengemaakt. Ze hebben een grote stap vooruit gezet: vetter en toegankelijker dan het debuut, zonder een moment in clichés te vervallen. De sterke melodielijnen en zanglijnen staan nu nog meer centraal. "north & south" is dé langverwachte rockplaat van 2004, maar blijft muziek van vlees en bloed, waarin het hart spreekt.

"north & south" is opgenomen in de Mailmen Studio in Utrecht in december 2003 en januari 2004 en gemasterd door Allan Ward in Electric Studio, Brussel. De songs zijn geschreven door de gitarist, de zanger en de drummer. De overige bandleden leerden de songs via internet om ze daarna in te spelen. the spirit that guides us is een internationaal gezelschap waarvan een aantal leden uit Denemarken en Hongkong komt.

"north & south" zal in september verschijnen in de Benelux, in het najaar in Japan en begin 2005 ook in Noord-Amerika. In oktober zal de band een aantal shows in de Benelux en Duitsland doen om het album te promoten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaïr Sagström.

Tel: 06-24600116 of jair@sallyforthrecords.com

Voor persfoto's en bio's kunt u naar www.sallyforthrecords.com/press

www.sallyforthrecords.com

In november 2001 baarde the spirit that guides us veel opzien met hun debuut "the sand, the barrier". Hun baanbrekende mix van hardcore, dissonante gitaren, emotionele zang en ijzingwekkende screams leverde de band veel media-aandacht op, evenals noteringen in de moordlijst (nl) en arribalijst (be) en optredens op o.a. het Dour festival, Rock Herk en Pukkelpop. "the sand, the barrier" werd in Europa in november 2001 uitgebracht door Sally Forth Records/Idol Media (distributie Sony) en in de Verenigde Staten in de herfst van 2003 door Goodfellow Records.

Na twee e.p.'s (het heavy "24 winters" in november 2002 en het strijdbare "defence mechanism" begin 2004) verschijnt het tweede full-length album "north & south" in september van 2004.

Overige releases:


· split e.p. met the lionheart brothers (Sally Forth Records, 2000)


· "the oslo compact e.p." (split met selfmindead, Sally Forth Records/Idol Media, 2001)


· "the sand, the barrier" (Sally Forth Records/Idol media, 2001//Goodfellow Records, 2003)


· "24 winters" e.p. (Sally Forth Records/Idol Media, 2002)


· "defence mechanism" e.p. (Sally Forth Records/Idol Media 2004)