Gemeente Sneek


Vergroten Kolmeersland
De gemeente Sneek studeert op mogelijkheden om het Kolmeersland in het Sneekermeer te vergroten. De aanleiding is dat er niet meer voldoende ligplaatsen bij het eiland zijn. In de jachthaven is het aantal plaatsen afgenomen van 300 naar 250, doordat de gemiddelde lengte van de schepen is toegenomen. De zestig ligplaatsen aan de kant van het Prinses Margrietkanaal verdwijnen mogelijk, omdat daar de veiligheid door het drukke verkeer in het gedrang komt. Golfslag en deining zorgen daar ook voor beschadiging van de oever. Als de ligplaatsen verdwijnen kan een meer duurzame oeverconstructie worden gerealiseerd.

Het Kolmeersland kan groter worden door een stuk van het Groot Schar erbij te trekken. De verbinding Houkesloot - Sneekermeer moet dan worden verplaatst en waar die dan precies moet komen is het belangrijkste onderdeel van het onderzoek. Hierover overlegt de gemeente met de provincie, de Koninklijke Watersportvereniging Sneek, Staatsbosbeheer en het recreatieschap Marrekrite. De bedoeling is dat het overblijvende stuk Groot Schar een nog natuurlijker karakter krijgt.

De resultaten van het overleg worden verwerkt in een voorstel, dat het college van burgemeester en wethouders komend najaar aan de raad aanbiedt.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 23-8-2004