Samas-Groep NV

P E R S B E R I C H T

Baarn, 24 augustus 2004, voorbeurs

Samas verdiept herstructureringsprogramma

Tijdens de vandaag te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders over het gebroken boekjaar 2003 / 2004 zal door de Hoofddirectie van Samas-Groep NV stil worden gestaan bij de vooruitzichten voor het lopende boekjaar.

De Nederlandse en Duitse kantoorinrichtingsmarkten hebben nog steeds niet hun bodem bereikt. De effecten van de eerder ingezette en reeds getroffen maatregelen kunnen de lagere volumes in combinatie met de aanhoudende prijsdruk niet in voldoende mate compenseren. Hoewel de Franse markt zijn dieptepunt lijkt te hebben bereikt en met name de orderportefeuille voor het stoelensegment zich in heel West Europa goed ontwikkelt, geeft de verslechterde situatie op de meubelmarkt aanleiding tot een verdieping van het herstructureringsprogramma middels extra nog te nemen maatregelen.

Nadere berichtgeving omtrent deze maatregelen en de effecten daarvan zal zo spoedig mogelijk volgen.

Hans van der Ven, President-Directeur Samas: 'Door de marktsituatie en te nemen voorzieningen wordt 2004 / 2005 voor ons een jaar waarin herstel van de resultaten uitblijft. Het in december jl. aangekondigde desinvesteringsprogramma ligt op schema. Met de nu in uitvoering zijnde en nog te nemen maatregelen verwachten we dat het resultaat in 2005 / 2006 aanmerkelijk beter zal zijn dan het lopende boekjaar'.

De halfjaarcijfers van Samas-Groep over het gebroken boekjaar 2004 / 2005 zullen op 17 november 2004 voorbeurs bekend worden gemaakt.



Samas-Groep NV