Akzo Nobel

Akzo Nobel en BASF sluiten twee overeenkomsten op het gebied van coatings

Arnhem, 24 augustus 2004 Akzo Nobel verkoopt aan BASF een deel van de activiteiten op het gebied van vloeibare coatings voor landbouw-, constructie- en grondverzetmachines, de zogenaamde ACE-activiteiten. In een afzonderlijke overeenkomst koopt Akzo Nobel de Wood Construction-activiteiten van BASF. De financiële bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt. In 2003 bedroeg de omzet van de Wood Construction-activiteiten EUR 17 mln; die van de ACE-activiteiten bedroeg EUR 9 mln.

De verkoop van Akzo Nobel Car Refinishes ACE-activiteiten betreft de activiteiten in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Spanje. De productie wordt overgebracht van de Akzo Nobel-locaties in Zona Franca (Spanje), Stuttgart (Duitsland) en Montataire (Frankrijk) naar één van de coatingslocaties van BASF.

De Wood Contruction-activiteiten van BASF wordt verplaatst van Münster naar de locatie van Akzo Nobel Decorative Coatings in Keulen (Duitsland). De producten van Wood Contruction worden voornamelijk gebruikt voor het verven van deuren en ramen in de timmerwerkplaatsen voor de bouwindustrie.

De verkoop van de ACE-activiteiten moet in het perspectief geplaatst worden van de ambitieuze groeistrategie van Coatings kernactiviteiten, die aanzienlijke middelen vereist, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten. De afgelopen jaren hebben onze Sikkens-producten voor timmerwerk in de bouwindustrie op veel Europese markten een sterke positie gekregen. De BASF-activiteiten passen zeer goed in de strategische doelstellingen die wij voor deze markt hebben.

Onder voorbehoud van definitieve overeenstemming betreffen de transacties de specifieke kennis op het gebied van technologie en bedrijfsvoering. De productiefaciliteiten zijn geen onderdeel van de overeenkomsten. Het overleg met vakorganisaties en andere vertegenwoordigers van het personeel is gestart en waar van toepassing worden de overlegprocedures voortgezet. Op de transacties zijn de geldende mededingingsregels van toepassing.

Beide ondernemingen verwachten de transacties in september 2004 af te ronden.

Internet: www.akzonobel.nl
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343