Politie Friesland

Politieberichten van 23/08 (13.00 uur) t/m 24/08 (07.00 uur)

Fryslân 24-08-2004 - Voor vragen of meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via (0900) 88 44.

Sneek: twee gewonden bij aanrijding
Een 37-jarige bestuurder uit Heerenveen en een 49-jarige bestuurster uit Wiuwert zijn maandag rond 13.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding. De aanrijding werd veroorzaakt door een 46-jarige automobiliste uit Sneek, die over de Goeman Borgesiuslaan reed. Ter hoogte van de Johan de Witstraat wilde vrouw linksaf slaan maar zag daarbij de haar tegemoetkomende 49-jarige automobiliste uit Wiuwert over het hoofd. Deze laatste botste vervolgens tegen de 37-jarige automobilist uit Heerenveen. De inwoonster van Sneek werd aangehouden omdat zij naar alcohol rook. Op het politiebureau blies zij 1005 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. De twee bestuurders zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek gebracht.

Leeuwarden: aanhouding winkeldief
Op maandag rond 15.30 uur is in een supermarkt aan het Hoeksterpad een 55-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij een blikje bier stal. Een 18-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Nes: fietsster gewond
Een 45-jarige fietsster uit Westervoort is maandagmiddag gewond geraakt aan haar enkel bij een botsing met een andere fietser. De vrouw reed rond 16.40 uur op de Verbindingsweg in de richting van Ballum. Op het fietspad naderde uit tegenovergestelde richting een groep Duitse kinderen op de fiets. In die groep raakte een 12-jarige fietser uit Essen (Duitsland) het achterwiel van een 14-jarige fietsster uit Essen (Duitsland). Het meisje raakte hierdoor uit balans en kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste daardoor tegen de fietsster uit Westervoort die ten val kwam. De vrouw is per ambulance naar de huisarts in Nes gebracht.

Twijzel: bromfietser aangehouden
De politie heeft maandag rond 21.40 uur een 16-jarige bromfietser uit Twijzel aangehouden. De jongen reed over de Wedzebuorren met een snelheid van ongeveer 80 km/u. Achter hem reed met dezelfde snelheid en knipperende lichten een auto. Nadat de bromfietser een aantal keren stoptekens van de politie had genegeerd kon de jongen in een steegje worden aangehouden. Op het politiebureau verklaarde de jongen te zijn bedreigd door inzittenden van het hem achtervolgende voertuig. De inzittenden scholden hem uit en dreigden daarbij dat hij in elkaar zou worden geslagen. De jongen heeft een boete gekregen voor te hard rijden en rijden zonder helm.

Leeuwarden: rijden onder invloed
De politie heeft dinsdag rond 00.50 uur aan de Annie Westlandstraat een 47-jarige automobilist uit Almere gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau werd een bloedtest afgenomen omdat een blaastest niet lukte. De man kreeg een rijverbod van vier uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Drachten: rijden onder invloed
De politie heeft dinsdag rond 01.15 uur aan de Drift een 44-jarige bromfietsster uit Drachten gecontroleerd. De vrouw bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies de vrouw 705 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van acht uren. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: aanhouding na roof
De politie heeft maandag rond 19.00 uur in een woning aan de Tuntsjes in Akkrum een 34-jarige man uit Akkrum aangehouden. De man had eerder die avond aan het Ruiterskwartier een 58-jarige inwoner van Leeuwarden beroofd van zijn tas. De Leeuwarder verklaarde dat hij van achteren werd geduwd en vervolgens van zijn tas werd beroofd. De verdachte rende hierna weg richting de steeg naast de Mac Donalds met de aangever achter zich aan. Aangever riep hard dat hij beroofd was. Drie getuigen gingen vervolgens achter de verdachte aan en kregen hem te pakken. De verdachte gaf de tas af en reed vervolgens weg in een auto. Aan de hand van het signalement en het kenteken van de auto kon de verdachte even later worden aangehouden in Akkrum.

Heerenveen: achtervolging
Dinsdagnacht rond 02.55 uur zag de politie op de Koornbeursweg een automobilist met hoge snelheid rijden. Toen de politie de automobilist wilde controleren ging de man ervandoor. Er volgde een achtervolging over de Koornbeursweg, de Oude Veenscheiding, de Wiekslag, Vogelwijk, Roerdomplaan, Ds Kingweg en de Oude Veenscheiding. Op de splitsing met de Gruttostraat reed de bestuurder dwars over een verkeersheuvel en ramde een paal. Hierdoor werd de auto gelanceerd. De bestuurder vervolgde zijn weg en reed via de Ds. Kingweg bij de minirotonde met de Oude Veenscheiding opnieuw over een paal en schampte daarbij een lichtmast. Uiteindelijk kwam de auto op op het gras na de rotonde tot stilstand. Hier stapte de verdachte uit de auto en ging ervandoor. De politie heeft de verdachte niet meer kunnen achterhalen. Onderweg werden snelheden van 100 km/u bereikt. De automobilist slingerde en gleed over de weg. Ook negeerde de bestuurder meerdere malen een stopteken van de politie. Op diverse plekken waren zwarte remsporen te zien op het wegdek. De auto is door de politie in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.