TIE Holding NV

TIE GECERTIFICEERD DOOR UCC SOLUTION PARTNER PROGRAM

Goedkeuring belangrijk voor marktkansen in de VS

dinsdag, 24 augustus, 2004

Het aan de Amsterdamse beurs Euronext genoteerde B2B-integratiesoftwarebedrijf TIE Holding N.V. (TIE), maakt hierbij bekend dat de Uniform Code Council (UCC) het softwarepakket TIE Messaging Portal heeft gecertificeerd als geschikt voor gebruikers van UCCnet Services.

De Uniform Code Council is lid van EAN International en verdeelt en beheert het EAN-UCC systeem in de Verenigde Staten. De certificatie is afkomstig van het UCC Solution Partner Program, dat het voor bedrijven makkelijker maakt om UCC-EAN te implementeren door standaardproducten van de plank te ontwikkelen in samenwerking met softwarebouwers. Bedrijven die gebruik maken van door UCC gecertificeerde softwareproducten en diensten verlagen op deze manier hun implementatiekosten en verhogen hun kostenbesparingen. Gecertificeerde softwareproducten en diensten onderscheiden zich door het UCC-zegel.

TIE Messaging Portal is een uitgelezen softwareproduct voor het any-to-any uitwisselen van gegevens. Voor Amerikaanse klanten zal TIE Messaging Portal worden gebruikt om productinformatie te versturen naar UCCnet Services. TIE ziet met de UCC-certificatie betere marktkansen en zal blijven investeren om haar softwaretoepassingen aan te sluiten aan nieuwe standaarden.

TIE heeft enkele klanten in Europa die TIE Messaging Portal gebruiken zoals de cateraar Sodexho, inkooporganisatie RetailConnect en exportsoftwarebedrijf Minihouse. EAN-DAS, de Data Alignment Service van EAN Nederland, heeft TIE Messaging Portal uitverkoren om catalogi van fabrikanten en leveranciers om te zetten in informatie die geschikt is voor de eigen data pool. Dankzij deze centrale databank kan EAN-DAS zorgdragen voor de elektronische uitwisseling van productinformatie van consumentenartikelen tussen leveranciers en een aantal grote winkelketens. De uitwisseling van neutrale productinformatie, zoals gewicht, grootte, btw-tarief en EAN-code is nodig om de logistieke processen in de supply chain te ondersteunen. EAN-DAS is een onmisbare factor van Efficient Consumer Response (ECR), het moderne samenwerkingsconcept voor kopers en leveranciers in retail.

Onze UCC-certificatie verzekert onze klanten ervan dat de software die ze implementeren in de praktijk heeft bewezen kosten te besparen en dat deze voldoet aan de industriestandaarden, stelt Dick Raman, CEO van TIE. Met onze wortels in de industrie, met onze kennis en ervaring in het integreren van zakelijke transacties, beschikken we over een stevig fundament waarop we onze op UCCnet Services gebaseerde producten en diensten verder kunnen uitbouwen. Vooral als het gaat om kostenbesparingen, tijdwinst en snelle terugverdientijd van de gemaakte investeringen.

UCCnet Consultant certification betekent dat consultants van TIE zijn getraind en gecertificeerd in de UCCnet Services-technologie. TIE kan hierdoor bedrijven voorzien van gecertificeerde softwareproducten en adviseren op vele terreinen zoals systeemintegratie, process design, verandermanagement, strategie, training en certificatie.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 93 33
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2004. All rights reserved.