Gemeente Voorburg-Leidschendam


Koninklijke onderscheiding Marianne Rookmaaker

Persbericht, Leidschendam-Voorburg 24 augustus 2004
---

Op dinsdag 24 augustus heeft mevrouw M.N.A. Rookmaaker - Veldhuizen uit handen van de burgemeester mr. M.A.P. van Haersma Buma een Koninklijke onderscheiding ontvangen.
Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Na 18 jaar in de raad te hebben gezeten verlaat Mevrouw Rookmaaker de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. Zij is van april 1986 tot heden raadslid in respectievelijk de gemeente Voorburg en de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Van april 1994 tot 1 januari 2002 was zij wethouder in de gemeente Voorburg. Van 1994 tot 1998 was zij wethouder Welzijn, Volksgezondheid, Onderwijs, Ruimtelijke ordening en Volkshuisvesting en van 1998 tot 1 januari 2002 wethouder van Financiën, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Volkshuisvesting. Van
1 januari 2002 heden raadslid en Lid commissie Openbaar gebied.

Naast voorzitter en lid van vele commissies en adviesorganen was zij vanuit haar raadswerk onder meer lid van het algemeen bestuur Openbare Dalton-Scholengemeenschap Voorburg-Leidschendam, Lid van het algemeen bestuur en DB van de GGD West Holland, lid van de Bestuurscommissie ambulancehulpverlening van de GGD West-Holland, lid van het algemeen bestuur Hulpverleningsregio Haaglanden, lid van het algemeen bestuur Stichting Regionale Onderwijsbegeleidingsdienst Zuid-Holland-West, Lid van het algemeen bestuur van het stadsgewest Haaglanden.