DE ST. BINNENHOF FESTIVAL

Het Binnenhof Binnenstebuiten


Kunstzinnigheid en het nieuwe Europa staan centraal op het Binnenhof Festival dat van 25 tot en met 27 augustus a.s. in Den Haag wordt gehouden. Het wordt een cultureel spektakel op hoog niveau, waarbij de elementen intercultureel, interdisciplinair en internationaal op een vloeiende wijze zullen worden gecombineerd tegen de achtergrond van het Europa van de 25 lidstaten. Dit keer zal de aandacht speciaal worden gericht op de nieuwe lidstaten uit Centraal- en Oost Europa, waarvan een aantal bekende kunstenaars optredens zullen verzorgen.

Over de drie dagen is het Festival onderverdeeld in een intercultureel Variété der Volkeren, een dansavond en een muziekavond. Vanuit Estland, Tsjechië, Hongarije en Polen zullen artiesten hun nationale identiteit onderstrepen, begeleid door het Nederlands Danstheater en het Residentie Orkest. Onder meer zullen optreden vanuit Nederland Hind, De Wereldband en Bastiaan Ragas, (''het nieuwe Europalied'') vanuit Estland Aile Asszoniy (finalist van het Koningin Elisabeth Concours) en vanuit Tsjechië Jan Rokyta.

De artistieke leiding is in handen van Karel de Rooy, in samenwerking met de bekende choreograaf Glenn van der Hoff.

Ten behoeve van de binnen- en buitenlandse media zal op maandag 23 augustus a.s. om 14.00 uur in de Noenzaal van de Eerste Kamer een persconferentie worden gehouden.

Documenten en achtergrondmateriaal (inclusief foto's) zijn op deze persconferentie beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Ook op de internetsite www.binnenhoffestival.nl kan men alle documentatie betreffende het Festival aantreffen.

Voor de audiovisuele media worden tijdens de Festivaldagen voorzieningen getroffen om hun werk goed te kunnen doen.

Degenen die vooraf nadere informatie over het Festival willen verkrijgen, kunnen contact opnemen met festivaldirecteur Thea van Bennekum. Ten behoeve van de kunstredacties van de media zijn enkele artiesten vooraf beschikbaar voor interviews. Graag hierover ook contact leggen met de festivaldirecteur.

Namens het Bestuur van
De Stichting Binnenhof Festival

Thea van Bennekum:
tel.nrs: 070 30 20 738
mobiel 06 55 14 15 96
email: info@binnenhoffestival.nl

van bovenstaand bericht.


05 aug 04 14:00