Nederlandse Vereniging van journalisten

Ledenraadpleging toekomst TROS:
woensdag 25 augustus 13.00 uur
(18 augustus 2004)

Aan de NVJ leden werkzaam bij de TROS

Beste collega's,

Hierbij willen wij jullie uitnodigen voor een ledenbijeenkomst over de commerciële toekomstplannen van de TROS. Deze zal worden gehouden op woensdag 25 augustus a.s. om 13.00 uur op de redactie van 2Vandaag in het TROS gebouw.

Juist gelet op ervaringen uit het verleden (Veronica, VARA) is het ons inziens van belang om tijdig een aantal afspraken met de directie te maken, die als uitgangspunt kunnen dienen bij het uitwerken van een businessplan.
Ook kan het nuttig zijn om een aantal toekomstscenario's door te nemen; hoe groot is het bestaansrecht op langere termijn voor informatieve programma's op tv en radio? Zullen de informatieve programma's sterk veranderen en hoeveel tijd krijgt een format om zich te bewijzen? Welke kansen biedt een gang naar de commercie voor de informatieve redacties?

Tenslotte zal bij deze bijeenkomst zal ook informatie worden gegeven over de rechtspositie van het personeel met en zonder vast contract in een nieuwe commerciële setting.

Korte agenda voor de bijeenkomst:

* Laatste ontwikkelingen, mogelijke toekomstscenario's
* Formuleren van de uitgangspunten/ garanties voor het (journalistiek) personeel

* Positie van vaste en flexibele krachten bij de TROS nu en in een commerciële toekomst

* Rol van NVJ in het verdere proces

We hopen jullie a.s. woensdag te ontmoeten. Mocht je verhinderd zijn, bel of mail dan gerust naar onderstaand adres om je vragen of inbreng aan ons door te geven.

Met vriendelijke groet,

Thomas Bruning,
secretaris omroepzaken NVJ
020-6766771 tbruning@nvj.nl