Ingezonden persbericht


Aanbieding rapport Informele Kinderopvang

Ouders hebben een verkeerd beeld van de kosten van kinderopvang. Hierdoor lopen kinderdagverblijven in Nederland veel klanten mis. De beschikbaarheid van een plek en de verwachtte kosten zijn de twee belangrijkste criteria waarop ouders een plek voor kinderopvang beoordelen. Dat blijkt uit onderzoek dat de Maatschappelijk Ondernemers Groep, brancheorganisatie voor onder meer de kinderopvang, heeft laten uitvoeren.

Onderzoeksbureau Vivoy heeft samen met prof. dr. J. Plantenga - bijzonder hoogleraar sociaal economische aspecten kinderopvang - de informele opvang in kaart gebracht. De onderzoeksresultaten bieden de ondernemers in de kinderopvang concrete handvatten om aan te sluiten bij de vraag van potentiële gebruikers van formele opvang.

Graag nodigt de MOgroep u woensdag 25 augustus 10.30 uur uit voor de uitreiking van het onderzoeksrapport Informele versus Formele Kinderopvang. De aanbieding aan mevr. M. Hamer (voorzitter Vaste Kamercommissie SZW) vindt plaats in het perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag in de F. van de Poelzaal. Na afloop van de bijeenkomst ontvangt u een exemplaar van het onderzoeksrapport.

Het programma is als volgt:

· Ontvangst door Sjef van Gennip, directeur van de MOgroep.
· Korte toelichting op het rapport door de onderzoekers.
· Reactie van Sjef van Gennip over de betekenis van dit onderzoek voor het ondernemerschap in de Kinderopvang.
· Aanbieding van het rapport aan mevr. M. Hamer (voorzitter Vaste Kamercommissie SZW).
· Korte reactie van mevr. Hamer.

· Gelegenheid tot stellen van vragen.

------------------------------------------------
Perscontacten:
Onno Hoorn, persvoorlichter, telefoon 030 - 298 35 61 of 06 - 21847372

De aanbieding vindt plaats vanaf 10.30 uur in het perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag in de F. van de Poelzaal. Voor routebeschrijving en parkeermogelijkheden zie: www.nieuwspoort.nl/locatie/routebeschrijving.

De samenvatting en het rapport staan woensdag 25 augustus, na 10.30 uur ook op www.mogroep.nl

Graag een bericht als u bij de uitreiking aanwezig zult zijn.