Universiteit van Tilburg

Jongste rechtenopleiding groeit hard

Recht en Management levert eerste afgestudeerden af

Woensdag 25 augustus studeert Patrick van der Made af aan de Universiteit van Tilburg. Hij is de eerste meester in Recht en Management. De in 2001 gestarte brede rechtenopleiding is een succes: inmiddels zijn er 120 studenten en er zijn 86 vooraanmeldingen voor het komende collegejaar.

Recht en Management is de jongste opleiding van de Tilburgse rechtenfaculteit. De opleiding startte in 2001; eind augustus studeren de eerste cursisten af. De opleiding komt tegemoet aan de toenemende vraag vanuit het bedrijfsleven en de overheid naar breed geschoolde juristen. Er bestaat grote behoefte aan multidisciplinair denkende juristen die zich op academisch niveau kunnen bewegen op het snijvlak van recht, economie en management. Afgestudeerde juristen komen namelijk lang niet altijd in specifiek juridische beroepen terecht; velen werken in het bedrijfsleven of bij de overheid als manager.

De eerste afstudeerder in Recht en Management is Patrick van der Made (1982). Hij typeert de studie als leuk en afwisselend. Zijn afstudeerscriptie heeft als onderwerp de medezeggenschapsrechten van uitzendkrachten. Ingehuurde krachten hebben nu 'dubbele' medezeggenschap: bij de uitzendorganisatie én bij hun tijdelijke werkgever. Van der Made pleit in zijn scriptie voor medezeggenschap bij enkel de uitzendonderneming. 2e afstudeerder is Michiel Bindels (1980). Bindels stapte in 2001 over van Nederlands Recht naar Recht en Management. Hij wilde zich ook in financiën en economie verdiepen en werkte actief mee aan het vormgeven van de nieuwe studie. "Ik ben nog steeds erg blij met mijn keuze. En al ga ik nu bij een meer klassieke werkgever, een advocatenkantoor, werken mijn brede kennis komt goed van pas. Ik ga me namelijk veel bezig houden met bedrijven, bijvoorbeeld met faillissementsrecht."

Snelle groei
De opleiding Recht en Management is in haar korte bestaan sterk gegroeid. De eerste 'lichting' bestond uit 17 studenten. In 2003/2004 stonden er ruim 120 studenten ingeschreven. Voor het komende collegejaar (2004/2005) zijn er 86 vooraanmeldingen, een groei van 34% ten opzichte van het vorige collegejaar.

Noot voor de pers
Patrick van der Made studeert af op woensdag 25 augustus aan de Universiteit van Tilburg; Michiel Bindels op 30 augustus. Voor meer informatie over de opleiding Recht en Management kunt u zich wenden tot Gert-Jan Leenknegt en/of Ruud Galle, de coördinatoren van de opleiding: tel: (013) 466 2664/2078 e-mail:
G.Leenknegt@uvt.nl/R.C.J.Galle@uvt.nl.
Laatst gewijzigd: donderdag 19 augustus 2004 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Experts en expertise

Zie ook

Contact
E-mail: M.M.C.Hanssen