Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Amsterdam, 19 augustus 2004

Kinderen gehuldigd door de burgemeester van Bennebroek

Olympisch Spelen in Linnaeushof

Op woensdag 25 en zondag 29 augustus vinden er in Linnaeushof twee Olympische Speeldagen plaats. De grootste speeltuin van Europa staat deze dagen volledig in het teken van de Olympische Spelen in Griekenland. Kinderen kunnen actief deelnemen aan verschillende onderdelen die in het park worden georganiseerd.

Woensdag 25 augustus is Cirque Olympique aanwezig in het park. Dit speelse circusteam geeft demonstraties en workshops in acrobatische acts, zoals steltlopen, jongleren en spelen met diabolo's. Kinderen die de acts het beste kunnen na doen, worden beloond met een olympische medaille. Tevens kunnen kinderen zich gedurende de hele dag laten schminken in de olympische kleuren of in de kleuren van hun favoriete land.

Zondag 29 augustus vindt er vanaf 10.00 uur 's ochtends een Olympische Speel- en Speurtocht plaats door de grootste speeltuin van Europa. Kinderen worden uitgedaagd aan deze wedstrijd mee te doen, die bestaat uit verschillende doe- en denkopdrachten. Ook vinden zondag wedstrijden plaats in de onder kinderen razendpopulaire bezigheid scoubidou. Er worden prijzen uitgereikt voor de meest bijzondere scoubidou en er vinden drie rondes plaats in het onderdeel 'Wie knoopt de langste scoubidou in 3 minuten?'

De winnaars van de speurtocht en de scoubidouwedstrijden worden 's middags om 16.00 uur speciaal gehuldigd door mevrouw Koningsveld, burgemeester van de gemeente Bennebroek.

Kleurplatenactie
Voor wie nog mee wil doen aan de kleurplatenactie van Linnaeushof, kan een olympische kleurplaat downloaden van www.linnaeushof.nl en inleveren aan de kassa. Tevens betaalt men dan slechts ¤ 6,- als toegangsprijs (max. 4 personen, geldig tot en met 3 oktober). Elke kleurplaat die is ingeleverd voor 30 augustus, maakt kans op mooie prijzen.

Kijk voor meer informatie en de kleurplaten op de vernieuwde website: www.linnaeushof.nl. Voor meer informatie over Cirque Olympique: www.djuradame.nl.

Voor meer persinformatie over Linnaeushof: Chermain Pubben

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: chermain@publicy.nl