Provincie Noord-Holland

Statenleden komen in het Gooi over openbaar vervoer praten

Persbericht


1.

Datum :
Onderwerp : Provinciale staten komen over openbaar vervoer praten

Statenleden komen in het Gooi over openbaar vervoer praten Woensdag 25 augustus komt de provinciale statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer naar hotel Lapershoek aan de Utrechtseweg in Hilversum. Zij gaat daar met inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek praten over hun wensen en suggesties op het gebied van het openbaar vervoer.
De luister- en discussiebijeenkomst van bewoners met provinciale politici houdt verband met de nieuwe rol van de provincie als opdrachtgever van openbaar busvervoer. Vanaf 11 december 2005 zal in de regio Gooi en Vechtstreek een busbedrijf opereren aan wie de provincie het vervoer in dat gebied heeft gegund na een openbare aanbesteding. De provincie organiseert de aanbestedingsprocedure, beoordeelt de aanbiedingen op basis van een Programma van Eisen en gunt het vervoer aan het bedrijf dat als beste uit de bus komt. De statenleden komen naar het Gooi om van bewoners en gebruikers te horen wat zij van het huidig openbaar vervoer vinden, aan welke eisen het toekomstig vervoer in hun regio tenminste moet voldoen en waarop bij de beoordeling van de aanbiedingen volgens hen gelet moet worden.
Met de informatie van de bewoners en het resultaat van de onderlinge discussie formuleert de commissie WVV in de vergadering van 23 september 2004 haar advies aan gedeputeerde staten over het Programma van Eisen. Ook deze vergadering is openbaar. Het programma voor de bijeenkomst in hotel Lapershoek, Utrechtseweg 16, Hilversum, is als volgt:
19.30 19.35 uur: opening en korte inleiding door Johan Bruins Slot, voorzitter van de commissie WVV
19.35 19.50 uur: toelichting op het (concept)programma van eisen door mw. J. Reijs
19.50 20.45 uur: inspraak, vragen en reacties commissie/burgers 20.45 21.15 uur: pauze
21.15 22.15 uur: vervolg inspraak, vragen en discussie circa 22.15: afsluiting door de voorzitter
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Iedereen is welkom.

R.J. van der Veen 20 augustus 2004