Gemeente Hengelo

Fietswrakken uit stalling Stationsplein verwijderd

In het kader van de aanpak van overlast van fietsen op het Stationsplein worden op woensdag 25 augustus door de Nederlandse Spoorwegen alle fietswrakken uit de fietsenstalling (fietsenflat) naast het NS-station verwijderd. De fietswrakken worden vernietigd en verwerkt tot oud ijzer.

Vanaf juni werken gemeente Hengelo en de Nederlandse Spoorwegen samen aan een fietsenvrij Stationsplein. Fietsen die op het plein worden gestald, worden verplaatst naar de fietsklemmen of de fietsenflat. De laatste tijd is het aantal fietswrakken in de fietsenstalling toegenomen. Om toch over voldoende capaciteit in de fietsenstalling te beschikken worden de fietswrakken nu verwijderd. Eigenaren die hun fietswrak willen redden, hebben tot en met dinsdag 24 augustus de tijd om hun eigendom weg te halen.

Verplaatsen fietsen Stationsplein

Sinds eind juni worden fietsen verwijderd die buiten de stalling op het Stationsplein worden gestald. Eigenaren kunnen hun rijwielen weer terugvinden op de plek waar ze horen: de fietsklemmen of de overdekte fietsenstallingen. De afgelopen weken is het aantal fietsen op het Stationsplein hierdoor sterk verminderd. Er is echter een aantal rijwielbezitters zeer hardleers. De actie wordt voorlopig voortgezet mede in verband met de start van het schoolseizoen.

Geen gerelateerde pagina's