NATIONALE POSTCODE LOTERIJ



Topschaatsploeg wisselt van sponsor

Sponsor Loterij schaatsploeg naar Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is de nieuwe sponsor van het schaatsteam van coach Jac Orie. Per 1 september 2004 schaatsen Gianni Romme, Erben Wennemars, Mark Tuitert, Sicco Janmaat, Rhian Ket, Simon Kuipers, Marianne Timmer, Wieteke Cramer en Frédérique Ankoné voor de Postcode Loterij. Het contract van de Postcode Loterij met het schaatsteam loopt tot 31 mei 2006, na de Olympische Winterspelen in Turijn.

De Nationale Postcode Loterij valt - samen met de Sponsor Loterij en de BankGiro Loterij - onder de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. De Postcode Loterij is de grootste goededoelenloterij van Nederland en werft fondsen voor 45 nationale en internationale goede doelen op het gebied van mens en natuur.

Meer mogelijkheden bij de Postcode Loterij
Alle lopende contracten van de Sponsor Loterij worden per 1 september 2004 overgenomen door de Nationale Postcode Loterij. Ellen Damsma, algemeen manager van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V., licht de overstap naar de Postcode Loterij toe: 'De topprestaties van de schaatsers hebben de afgelopen twee jaar bijgedragen aan een grotere naamsbekendheid van de Sponsor Loterij. De kosten van de schaatsploeg drukten echter te veel op het marketingbudget van deze loterij. De grotere omvang van de Postcode Loterij biedt meer mogelijkheden om bijvoorbeeld evenementen rond de schaatswedstrijden voor deelnemers van de Postcode Loterij te organiseren. Bovendien past de beste schaatsploeg goed bij de grootste goededoelenloterij van Nederland. De goede doelen die de Postcode Loterij steunt zijn zowel nationaal als internationaal actief, evenals de schaatsploeg', aldus Damsma.

De goede doelen winnen altijd
De netto-opbrengst van de Nationale Postcode Loterij is bestemd voor het goede doel. Dankzij 2,5 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij is er in 2003 een recordbedrag van ruim 217 miljoen euro verdeeld over 45 goede doelenorganisaties. Deze organisaties zijn werkzaam op het gebied van natuurbehoud, milieubescherming, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten. Dit zijn onder meer Artsen zonder Grenzen, het Nederlandse Rode Kruis, Natuurmonumenten, Novib, Unicef, VluchtelingenWerk, het Wereld Natuur Fonds en Stichting DOEN.

Amsterdam, 25 augustus 2004