Politie Groningen

Persberichten woensdag 25 augustus 2004

provincie Groningen 25-08-2004 -

Snelheidscontroles: dinsdag
Warffum: Juffer Marthastraat Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 116 voertuigen, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 65 km. Toornwerd: Onderdendamsterweg Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 89 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 94 km. Zandeweer: Provinciale Weg N999 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 291 voertuigen, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 96 km.

Spijk: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft dinsdagmorgen op de Hogelandsterweg in Spijk (N363) het rijbewijs van een 20-jarige inwoner van Spijk ingevorderd. De man reed in een bestelauto in de richting van zijn woonplaats en zijn snelheid werd door een politiepatrouille vastgesteld op 138 km per uur. Ter plaatse mag 80 worden gereden. De automobilist werd staande gehouden en kreeg een boete voor te hard rijden. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Houwerzijl: gewond paard
Een Fries paard werd dinsdagmorgen door zijn eigenaar (39) gewond aangetroffen in een weiland langs de weg tussen Electra en Houwerzijl. Het dier bleek een diepe snijwond in de borst, tussen de voorbenen te hebben. Onderzoek door een dierenarts wees uit dat het paard vermoedelijk opzettelijk verwond is. Het lijkt uitgesloten dat het dier zichzelf, door bijvoorbeeld over een afrastering te springen, heeft verwond. De dierenarts heeft het paard behandeld en het dier zal naar alle waarschijnlijkheid geheel herstellen. De politie stelt een onderzoek in.

Oostwold gemeente Scheemda: man mishandelt vrouw
Aan Tichelwerk in Oostwold, gemeente Scheemda, heeft de politie dinsdagmiddag een 31-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 22-jarige vriendin. De twee kregen in hun woning ruzie over de benadering van het kind van de vriendin. Dat mondde uit in gescheld over en weer waarbij de man de vrouw de woning uitzette. Enige tijd later escaleerde de ruzie nogmaals waarbij de man het slachtoffer bij de keel greep. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en in het kader van het project huiselijk geweld ingesloten.

Slochteren: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Een 25-jarige automobilist uit Harkstede moest dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij te hard had gereden. De man reed langs het Slochterdiep in Slochteren alwaar zijn snelheid door de politie werd vastgesteld op 113 km per uur. Ter plaats mag 60 worden gereden. De man kreeg een bekeuring en moest zijn rijbewijs aan de politie afdragen.

Ter Apel: verkeersongeval
Een 60-jarige automobilist uit Ter Apel is dinsdagmiddag overgebracht naar een ziekenhuis nadat hij aan de A.G. Wildervanckweg in zijn woonplaats met zijn auto in een sloot was gereden. De man kreeg tijdens het rijden een black-out en trapte hard op de rem. Daardoor raakte zijn auto in een slip en kwam in de berm terecht. Na tegen een boom te zijn gebotst belandde de wagen in een sloot. De bestuurder en zijn meerijdende zoon liepen geen letsel op tengevolge van het ongeval maar zijn met hartklachten respectievelijk voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Appingedam: belediging
Wegens belediging heeft de politie dinsdagnacht aan de Alberdaweg in Appingedam een 18-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man schold agenten uit die bezig waren met een controle. De verdachte, die merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Hij is na verhoor met een proces-verbaal voor belediging heengezonden.

Appingedam: bromfietser onder invloed
De politie heeft dinsdagnacht aan de Alberdaweg in Appingedam een 20-jarige bromfietser uit Wirdum aangehouden. De man bleek bij een controle onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van
1.1 promille gemeten. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 4½ uur heengezonden.

Uithuizen: motorrijder gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N363 in Uithuizen is dinsdagmiddag een 21-jarige motorrijder uit Uithuizen gewond geraakt. De man haalde voor de rotonde met de Kennedylaan een aantal autos in en remde bij het naderen van de rotonde. Daarbij blokkeerde het achterwiel van de motor tengevolge waarvan de bestuurder onderuit ging. Hij liep enkele kneuzingen op en is overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: man (23) met zakmes gestoken
Een 23-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht op de Akerkhof door een nog onbekende man na een handgemeen met een zakmes gestoken. Volgens een vriendin van het slachtoffer was er eerst op de Vismarkt een handgemeen dat op de Akerkhof een vervolg kreeg waarbij over en weer geslagen werd. De vriendin constateerde vervolgens dat haar vriend met een zakmes in het achterhoofd was gestoken. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en hij maakt het naar omstandigheden goed. De dader van het steekincident liep weg en is nog niet achterhaald. Het gaat om een man in de leeftijd van 20 25 jaar, lengte ongeveer 180 cm, stijl helblond haar in een bloempotmodel. Hij was gekleed in een crèmekleurig colbert en werd omschreven als een studententype. Eventuele getuigen van het voorval dat omstreeks 02.30 uur plaatsvond worden verzocht te bellen met het politiebureau Centrum via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: gewonde bij vechtpartij
Op de Leonard Springerlaan raakte een 22-jarige jongen uit Groningen dinsdagnacht gewond aan zijn gezicht nadat hij door drie nog onbekende jongens in elkaar werd geslagen. Een 26-jarige getuige die het slachtoffer wilde helpen kreeg nog een klap in het gezicht. De jongeman is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de aanleiding en toedracht van de vechtpartij.

Groningen: vlag gestolen
Bij de afwikkeling van een geweldsincident dinsdagnacht op de Leonard Springerlaan zagen agenten een groepje mannen rennen waarvan de voorste iets in zijn hand had. Bij controle bleek een 19-jarige man uit Heerenveen een vlag te hebben gestolen en hij werd achterna gezeten door een aantal getuigen. De Friese jongen werd meegenomen naar het bureau waar hij de diefstal bekende en een proces-verbaal kreeg.

Groningen: inbreker op heterdaad gepakt
Na een melding van een woninginbraak in de Magna Petestraat dinsdagnacht kon de politie een 29-jarige man zonder vaste verblijfplaats op heterdaad aanhouden. De man had het voordeurslot geforceerd en vluchtte bij aankomst van de politie door de achterdeur weg. Bij het klimmen over een hek in een brandgang kon hij bij de kladden worden gegrepen. Hij bleek geld en een mobile telefoon uit de woning bij zich te hebben. De man zit vast voor nader onderzoek.

Groningen: rijden onder invloed
Een 29-jarige automobilist uit Hoogezand werd dinsdagnacht in de Nieuwstad gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het bureau een promillage van 1.0 en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal uitgereikt.

Groningen: huurconflict
De politie hield dinsdagavond een 43-jarige huisbaas uit de Da Costastraat aan voor mishandeling van zijn 42-jarige huurder. De mannen kregen een conflict over de huur waarna een vechtpartij volgde waarbij de 42-jarige werd geslagen. De verdachte is aangehouden en wordt nader verhoord over het incident.

Groningen: hennepplantage
Op een zolder van een woning aan de Emingaheerd trof de politie dinsdagmiddag een hennepplantage aan. Er werden 264 planten en de gebruikelijke toebehoren zoals assimilatielampen, ventilatoren en filters aangetroffen en afgevoerd. Twee bewoners, een 32-jarige man en een 50-jarige vrouw werden aangehouden en verhoord over de plantage. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Rijksweg werd dinsdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1022 voertuigen gecontroleerd waarvan er 83 de limiet van 50 km per uur overschreden. Hoogst gemeten snelheid betrof 76 km per uur.