Gemeente Zwolle

Gemeente handhaaft hondenbeleid in Assendorp

Tijdens het wijkplatform in de wijk Assendorp is op 16 juni 2004 het hondenbeleid van de gemeente Zwolle toegelicht. Hier is tevens aangekondigd dat de gemeente nauwgezet gaat controleren op het naleven van de regels en op zal treden bij geconstateerde overtredingen. Het team milieuhandhaving zal de komende periode op verschillende tijdstippen controles uitvoeren in de wijk.

Regels in Zwolle
Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijnplicht; alleen op de honden-losloopterreinen mogen honden loslopen.
Binnen de bebouwde kom geldt een opruimplicht; hondenbezitters moeten zelf de poep van hun hond opruimen. Uitzondering hierop zijn: honden-losloopterreinen, groenstroken met bosschages, hier hoeft u de hondenpoep niet op te ruimen.
Binnen en buiten de bebouwde kom zijn kinderspeelplaatsen (zoals speelweides en zandbakken) verboden gebied voor honden. Ook de voetgangerszones in de binnenstad en in de winkelcentra zijn verboden gebied voor honden. Deze regel geldt niet voor bewoners van deze gebieden. Zij kunnen hier met hun hond aangelijnd lopen, maar moeten er wel voor zorgen dat hondenpoep opgeruimd wordt. Ook geldt de regel niet voor de eigenaar of houder van een hond met een (blinden)geleide taak of een opsporingstaak.
Voetgangersgebieden voor musea, schouwburgen en bioscopen zijn ook verboden gebied voor honden.

Controle
De afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente controleert op de naleving van deze regels. Bij constatering van excessen wordt een proces-verbaal opgemaakt, met een boete van ¤ 30,00.

Meer informatie
In de hondenkaart vindt u een overzicht van de honden-losloopterreinen en hondenhaltes in Zwolle.
Deze kaart is gratis af te halen bij het gemeentelijke Informatiecentrum (in het Stadhuis) en bij de wijkservicepunten.


---