Gemeente Zwolle

College geeft groen licht voor Oosterenkcomplex

Het college van B&W heeft de contractonderhandelingen met Stadionontwikkeling Zwolle BV, SOZ positief afgerond. Het college vraagt de gemeenteraad in vervolg hierop in te stemmen met deze onderhandelingsresultaten. Stemt de raad hier op 6 september 2004 mee in, dan is een belangrijke mijlpaal bereikt voor de bouw van het nieuwe multifunctionele stadioncomplex en kunnen de vergunningen worden aangevraagd.

Op 17 maart 2003 heeft de gemeenteraad van Zwolle bepaald dat de gemeente maximaal 10,3 miljoen euro bijdraagt aan de plannen voor het Oosterenkcomplex. Definitieve besluitvorming door de raad zou plaatsvinden nadat het college definitieve overeenkomsten met de ontwikkelaars had afgesloten. Dat moment is nu erg dichtbij gekomen.

Gemeente en SOZ hebben overeenstemming bereikt over de gronduitgifte (in erfpacht) voor en de realisatie/exploitatie van het stadioncomplex incl. het parkeerterrein en over de realisatie van het sportcomplex voor Be Quick. Ook is overeenstemming bereikt tussen de gemeente en de eigenaar van een perceel grond dat nodig is voor de aanleg van het nieuwe sportcomplex van Be Quick en het verleggen van de Westerveldse Aa.

Doorberekening van alle onderhandelingsresultaten leert dat de gemeentelijke bijdrage voor het complex per saldo 8,4 miljoen euro zal bedragen. Dat ligt ruimschoots binnen het eerder door de raad toegezegde saldo van 10,3 miljoen euro.

Zo snel mogelijk na fiattering door de gemeenteraad zal de definitieve gronduitgifte- en exploitatieovereenkomst worden getekend.


---