Gemeente Zwolle

Bijdrage gemeente aan Omroep Zwolle

Het college van Burgemeester en Wethouders en de raad hebben besloten Omroep Zwolle een eenmalige subsidie van ¤ 50.000,-- toe te kennen, om daarmee de start van lokale TV definitief mogelijk te maken. Raad en college dragen elk voor de helft bij aan deze subsidie.

Omroep Zwolle heeft het initiatief genomen zijn activiteiten uit te breiden met lokale televisie. Zwolle is een van de weinige grote steden in ons land die nog niet beschikt over lokale televisie. Dat was een van de redenen van Omroep Zwolle om de mogelijkheden van lokale TV in Zwolle serieus te onderzoeken. Een van de uitkomsten van dat onderzoek is dat lokale televisie kan rekenen op een kijkdichtheid van ca. 75%. Omroep Zwolle gaat programma's maken rondom de thema's sport, nieuws, politiek, evenementen, cultuur en economie.

Raad en college waarderen het initiatief van Omroep Zwolle. Niet in de laatste plaats omdat de gemeentelijke politiek en organisatie met de komst van lokale TV over een nieuw medium beschikt in haar communicatie naar de inwoners en andere doelgroepen in de stad. De startsubsidie van raad en college aan Omroep Zwolle is bestemd voor enkele noodzakelijke investeringen in personeel en apparatuur.

Voor zijn TV-activiteiten gaat Omroep Zwolle samenwerken met een aantal partners, waaronder restaurant De keuken van Neeltje, dat als uitzendlocatie dienst zal doen en ROC De Landstede. Deze laatste wil de komst van lokale TV koppelen aan een dit studiejaar te starten nieuwe opleiding Vormgeving & Entertainment. Landstede investeert daarvoor in studiofaciliteiten, waarvan ook Omroep Zwolle gebruik zal maken. Dankzij deze samenwerking en de startsubsidie van de gemeente, kan Omroep Zwolle binnenkort starten met lokale TV.


---