Gemeente Zwolle

Vervolgproces Oude Mars van start

De gemeente Zwolle start met het opstellen van een stedenbouwkundig programma van eisen, SPVE voor de ontwikkeling van de Oude Mars. Tijdens dit proces wil de gemeente een nieuwe klankbordgroep van belanghebbenden in het leven roepen om de plannen op gezette tijden te laten becommentariëren. De klankbordgroep wordt opgericht na de informatieavond op 1 september 2004 om 20.00 uur in de Handschoen, Nieuwe Deventerweg 103 plaatsvinden.

Onlangs is ingestemd met de projectopdracht voor de Oude Mars. In deze projectopdracht worden de door de Raad vastgestelde randvoorwaarden en uitgangspunten van het project beschreven en komt het te doorlopen proces van het project aan de orde. Op het terrein van de Oude Mars wordt woningbouw mogelijk gemaakt voor het topsegment.

Eisen
Allereerst gaat de gemeente Zwolle op basis van de vastgestelde projectopdracht een stedenbouwkundig programma van eisen (SPVE) opstellen. In het SPVE worden o.a.:
de benodigde onderzoeken gedaan;
duidelijkheid verkregen over de ontsluiting van het gebied; een Stedenbouwkundige verkenning gemaakt;
planvorming voor de herbestemming van de boerderij de Oude Mars geleverd.

De klankbordgroep wordt tijdens het proces regelmatig geïnformeerd over de stedenbouwkundige verkenning en de planvorming van de boerderij de Oude Mars. De leden van de klankbordgroep krijgen de gelegenheid om hierover hun mening te geven (meedenken). Deze mening neemt de gemeente Zwolle mee in de afwegingen. Nadat het SPVE gereed is komt deze aan de orde in het wijkplatform. Als laatste wordt het SPVE door de Raad vastgesteld. De laatste fase is het ontwerpen en vaststellen van het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan.


---