Gemeente Hoorn


Wedstrijd 'Wat voor stad wil jij?'
Hoe verbeelden kinderen hun stadsvisie over Hoorn?

Persbericht d.d.: 24 augustus 2004

De gemeente Hoorn heeft de basisscholen uitgenodigd mee te doen aan een wedstrijd waarin kinderen uit de groepen 7 en 8 hun toekomstvisie over Hoorn verbeelden. Dit in het kader van het project Stadsvisie Hoorn 2005-2025. De kinderen van nu groeien op in de stad van straks. Wat voor stad willen zij? Daar is het gemeentebestuur heel benieuwd naar! Kinderen hebben vaak originele ideeën.

De wedstrijd 'Wat voor stad wil jij?' biedt kinderen de mogelijkheid hun eigen visie op de toekomst van Hoorn tot uitdrukking te brengen. Dat kan zowel individueel als klassikaal. Alles is welkom: tekeningen, schilderijen, maquettes, kijkdozen, noem maar op. Enige voorwaarde: het moet in een auto te vervoeren zijn. Met hun inzending dingen de kinderen mee naar een mooie prijs!

Jury
De scholen hebben tot uiterlijk vrijdag 24 september de tijd hun inzendingen bij het stadhuis in te leveren. Alle inzendingen worden tentoongesteld tijdens de stadsgesprekken op 29 september, 5 en 7 oktober. De deelnemers aan de stadsgesprekken vormen de jury en kiezen de winnende inzending.

Welke inzending er ook gekozen wordt, de prijs is voor de hele klas. De prijsuitreiking gebeurt door burgemeester dr. G.O. van Veldhuizen op woensdagmiddag 13 oktober. Alle scholen die inzendingen hebben ingediend, ontvangen een uitnodiging om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn.

Informatie over Stadsvisie Hoorn 2005-2025 is hier te vinden.



---