Rijn&Venen, 10.00 uur

Utrecht 25-08-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Fietsers botsen

MAARSSEN- Op dinsdagochtend raakte een fietser gewond. Omstreeks 10.30 uur reed een 66-jarige fietser uit Maarssen over het Zebraspoor. Uit tegenovergestelde richting kwamen drie 15-jarige meisjes aanfietsen uit Maarssen. Het stuur van een van de meisjes kwam tegen het stuur van de 66-jarige man. Hierdoor kwam de man ten val. De meisjes fietsten hierna gewoon door. De politie werd gewaarschuwd en na een kort onderzoek werden de meisjes aangehouden. De man liep door de val letsel op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Dievenbende aangehouden

MAARSSEN- Op dinsdagmiddag werden vier personen aangehouden nadat ze goederen hadden gestolen uit een winkel. Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie de melding dat een groep winkeldieven goederen hadden gestolen uit een winkel aan het Bisonsspoor. De politie ging op zoek naar de daders en trof in de omgeving vier personen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De verdachten, in de leeftijd van 19 tot 25 jaar afkomstig uit Hilversum en Almere buiten, werkten samen.

Twee van hen zorgde voor de afleiding en de andere twee vulden hun geprepareerde tassen. De personen zijn ingesloten voor verhoor.

Te water

WOERDEN- Op dinsdagavond werd een autodief aangehouden. Omstreeks 23.50 uur zag een agent een 19-jarige automobilist uit Woerden rijden over de Hoge Rijndijk. De agent wilde de auto controleren en een stopteken werd gegeven. De 19-jarige stopte direct, stapte uit en rende hard weg. De agent verloor de man uit het zicht en meerdere agenten keken uit naar hem. Op een gegeven moment werd de man gezien op de Elzenlaan. De achtervolging werd wederom te voet ingezet. De 19-jarige man rende vervolgens een sloot in om aan zijn achtervolgers te ontkomen. De agent sprong er achterna en hij kon vervolgens worden aangehouden. De auto bleek diezelfde avond te zijn gestolen uit Bodegraven.

Gestolen?

NIEUWERSLUIS- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij vermoedelijk met een gestolen auto reed. Omstreeks 07.00 uur zagen agenten een 27-jarige man uit Utrecht rijden over het Zandpad. De agenten wilde hem controleren maar hij reed met verhoogde snelheid weg. De agenten wisten de man toch te achterhalen en werd gecontroleerd. In de auto lagen tennisrackets en vermoedelijk was de auto van diefstal afkomstig. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.