BedrijfsautoRAI

25-08-2004

Bij Scania speelt de chauffeur de hoofdrol

In 2005 zal Scania voor de tweede keer de Young European Truck Driver competitie organiseren. Er zal worden deelgenomen door chauffeurs uit 27 Europese landen, waarmee Scania dit evenement de grootste onderlinge competitie voor chauffeurs van zware voertuigen maakt.

Het accent ligt daarbij op het stimuleren van de bewustwording van het belang van veiligheid in relatie tot het besturen van vrachtautos en bussen. Het evenement beoogt tevens de maatschappelijke status van de chauffeur te verhogen.

De competitie begint, in alle deelnemende Europese landen, met een aantal lokale kwalificatierondes gedurende het voorjaar van 2005. De competitie bestaat uit zowel theoretische als praktische testen die direct of indirect te maken hebben met voertuigbeheersing, economisch en veilig rijden. Nadat de nationale finales zijn afgerond gaan de winnaars naar Zweden om in de herfst van 2005 met elkaar om de hoogste eer te strijden.

De Young European Truck Driver competitie is één van de activiteiten in Scanias streven om de verkeersveiligheid te vergroten. Het accent ligt daarbij op een combinatie van onderwerpen van technische innovaties tot het stimuleren van het gebruik van veiligheidsgordels en een stukje opleiding om de bekwaamheden van de chauffeur te vergroten.

Bij deze competitie staat de chauffeur in het middelpunt van de belangstelling, zowel als de hoofdrolspeler in de transportbusiness als de belangrijkste humane factor daar waar het gaat om zaken als verkeersveiligheid en milieu in het verkeer. Een goed opgeleide chauffeur is beter in staat ongelukken te voorkomen terwijl hij tegelijkertijd minder brandstof verbruikt en daarmee geld bespaart. Ervaren chauffeurs dragen eveneens bij aan het soepeler verlopen van het wegverkeer en daarmee ook aan de wereldwijde vermindering van het gebruik van fossiele brandstof en de hiermee samenhangende uitstoot van schadelijke stoffen.

Meer informatie omtrent de Young European Truck Driver competitie en andere activiteiten van Scania in het kader van veiligheid is vanaf eind september 2004 voortdurend te vinden op www.scania.com.