Politie Zuid-Holland-Zuid

25/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

25-08-2004 - Persberichten District I

DRUGS
DORDRECHT Agenten van het biketeam hebben een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Ze zagen hem op dinsdagmiddag 24 augustus 2004 eerst op de Elfhuizen in Dordrecht. De verdachte hield de politiemensen in de gaten en fietste weg de Spuiboulevard op. Daar maakte hij contact met de inzittenden van een auto. Hierop controleerden de agenten hem en vonden vijf bolletjes vermoedelijk cocaïne. De politie stelt nog een onderzoek in naar de juiste identiteit van de man.

DOORGEREDEN
DORDRECHT De politie zoekt de bestuurder van een zwarte bromscooter. Deze reed op dinsdagmiddag 24 augustus 2004 om ongeveer 15.50 uur tegen twee vrouwen die net op de Spuiweg in Dordrecht om een vrachtwagen heen liepen. De verwondingen vielen mee. Alleen de ene vrouw van 57-jarige vrouw uit Dordrecht had blauwe plekken en schaafwonden aan haar been. De verdachte reed zonder helm.

GREEP IN KASSA
DORDRECHT Een onbekende man heeft in een supermarkt een kassalade opengetrokken en geld daaruit gehaald. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 24 augustus 2004 rond 16.20 uur bij de winkel op de Korte Parallelweg in Dordrecht. Na de diefstal ging de verdachte de parkeerplaats op. Hij droeg een blauw shirt. Mogelijk dat het om dezelfde verdachte gaat die om 15.45 uur bij een supermarkt aan de Populierenhof in Sliedrecht geld meenam uit een kassa. Getuigen die iets weten of zagen kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

ACHTERVOLGING
DORDRECHT Een politieman heeft na een achtervolging een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. De politieman zag op dinsdagavond 24 augustus 2004 dat de verdachte op een brommer reed over de J.J.A. Goeverneurstraat in Dordrecht. Op de brommer zat een oud verzekeringsplaatje. De 17-jarige reageerde niet op het stopteken van de agent en ging ervandoor. Uiteindelijk stopte hij in de tuin van zijn woning. Daar volgde de aanhouding. De brommer was opgevoerd.

ALCOHOL
DORDRECHT Agenten hebben een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De verdachte bestuurde op woensdag 25 augustus 2004 rond 01.00 uur een auto die over de Sint Jorisweg in Dordrecht reed. De auto had een kapotte koplamp. De politiemensen gingen achter het voertuig aan dat plotseling stopte op de Singel. De bestuurder rende een stukje weg. Agenten hielden hem aan en uit de blaastest bleek dat de 35-jarige teveel alcohol op had.

KENTEKENPLAAT
HENDRIK-IDO-AMBACHT In het onderzoek naar de diefstal van een kentekenplaat heeft de politie vier jongeren aangehouden. De diefstal gebeurde in de nacht van 20 op 21 augustus 2004 vanaf een auto die stond op de Van Godewijckstraat in Hendrik-Ido-Ambacht. Hierop volgde het onderzoek dat vier verdachten opleverde en de laatste aanhouding gebeurde op dinsdag 24 augustus 2004. De verdachten zijn 17, 18 en 19 (2x) jaar en komen alle vier uit Dordrecht.

ONGEVAL
ZWIJNDRECHT Bij een ongeval zijn twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op dinsdagavond 24 augustus 2004 op de Johannes Poststraat in Zwijndrecht. Daar reed een 41-jarige automobiliste uit Gorinchem. Zij verleende bij een kruising vermoedelijk geen voorrang aan de fietsers. De ene, een 23-jarige man uit Dordrecht, had letsel aan zijn hoofd. De andere, een 22-jarige vrouw uit Zwijndrecht, had beenletsel.