Politie Zuid-Holland-Zuid

25/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

25-08-2004 - Persberichten District II

ALCOHOL
MEERKERK De politie heeft een 40-jarige automobilist uit Tilburg een rijverbod van vier uur gegeven. Agenten hielden hem op dinsdagavond 24 augustus 2004 aan bij een parkeerplaats langs de rijksweg A27 ter hoogte van Meerkerk. De verdachte had een te hoog alcoholpromillage.

CONTROLE
NIEUW LEKKERLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Lekdijk hebben politieagenten 71 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 24 augustus 2004, van 08.15 tot 10.15 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 415 voertuigen.

INBREKER AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Met hulp van een politiehond heeft een agent een 23-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Politiemensen gingen op woensdag 25 augustus 2004 rond 05.00 uur naar een inbraakmelding aan de Prunushof in Papendrecht. Ze zagen dat er een tuindeur openstond en merkte dat er iemand in de schuur zat. Ze zetten de omgeving af. Een agent ging met zijn politiehond de tuin in en sommeerde dat de verdachte uit de schuur moest komen. Dat deed de 23-jarige. Uit de schuur was een fiets en gereedschap gestolen. De hond zocht en vond de gestolen spullen terug in een steegje tussen de Prunushof en Larikshof.

LAMP
SLIEDRECHT Een 52-jarige man uit s-Hertogenbosch heeft bij een winkel aan de Prisma in Sliedrecht een tafellamp gestolen. Hij deed dat op dinsdagmiddag 24 augustus 2004. De verdachte verstopte de lamp onder zijn mouw. Een personeelslid ontdekte dat bij de kassa. Agenten namen de man mee naar het bureau.

GREEP IN KASSA
SLIEDRECHT Een man die een blauwe sweater en een zwarte broek droeg heeft een greep in de kassa gedaan. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 24 augustus 2004 rond 15.45 uur bij een supermarkt aan de Populierenhof in Sliedrecht. De verdachte rende hierop naar buiten en stapte in een groene auto die wegreed. In Dordrecht gebeurde rond 16.20 uur een soortgelijk incident bij een supermarkt op de Korte Parallelweg. Mogelijk dat het om dezelfde verdachte gaat. Getuigen die iets weten of zagen kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VECHTPARTIJ
SLIEDRECHT Na een vechtpartij hebben agenten drie verdachten aangehouden. De ruzie ontstond op dinsdagmiddag 24 augustus 2004 bij een bedrijf aan de Vierlinghstraat in Sliedrecht. Reden hiervoor was een zakelijk geschil. Een 58-jarige man vorderde dat de drie weg moesten uit het bedrijf. Op het moment dat hij de politie belde kreeg hij klappen en twee andere verdachten sloegen een 26-jarige man uit Sliedrecht. Een van de verdachten raakte gewond aan zijn oogkas. De aangehouden mannen zijn 29, 37 en 53 jaar en komen uit Leerdam en Hardinxveld-Giessendam.