Eemland zuid 10.55 uur

Utrecht 25-08-2004 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Jongen met nepwapen aangehouden

AMERSFOORT De politie ontving dinsdag rond 14.00 uur een melding van een jongen die met een wapen op zak over straat liep. Op de Hunzestraat werd deze jongen door agenten aangetroffen. Doordat inderdaad op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn broeksband zat, volgde een uitpraatprocedure. De 14-jarige jongen uit Amersfoort werd geboeid. Het wapen is in beslaggenomen en bleek nep te zijn.

Jongen in elkaar geslagen

LEUSDEN Op maandagavond 23 augustus heeft een 15-jarige jongen uit Leusden diverse klappen en trappen gekregen, waarvan een aantal klappen op zijn hoofd.

De jongen had zojuist een vriendin afgezet en bevond zich rond 22.15 uur op de Arnhemseweg in Leusden. Ter hoogte van de bushalte Leusden-Zuid/kerk werd hij aangesproken door drie jongens die hem van zijn mobiel wilden beroven. Toen het slachtoffer aangaf geen mobiele telefoon bij zich te hebben, gaven de jongens hem een paar flinke klappen en trappen. Daarop raakte het slachtoffer onwel, maar is uiteindelijk nog wel zelf naar huis gegaan waar hij per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Hij heeft waarschijnlijk een hersenschudding opgelopen.

Scooter, rood met zilver.

Signalement 3 jongens: plm. 17-18 jaar, getinte huidskleur. Een van de jongens droeg een zwarte broek, rood vest en had een zwarte baseballpet op. De tweede jongen heeft een dik postuur en droeg een beige jas. De derde was slank met stekelhaar en een snor. Deze jongen droeg een t-shirt; rood/wit van kleur.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.