Gemeente Capelle a/d IJssel

De zakkenwijk wordt bakkenwijk

Logo AVR-Capelle

Voor de inwoners van Capelle aan den IJssel, die nog gewend zijn om iedere woensdag hun vuilniszak langs de straat te zetten, zal binnenkort een belangrijke wijziging plaatsvinden. Zij krijgen medio september twee minicontainers, één voor huishoudelijk afval en één voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT) om hun afval in weg te gooien.

Waarom containers?
Er zijn verschillende redenen voor het gebruik van de minicontainers in plaats van vuilniszakken. De belangrijkste is dat het scheiden van huishoudelijk afval wettelijk verplicht is. In gewone grijze huisvuilzakken komt meestal ook GFT terecht, terwijl hiervan compost gemaakt kan worden.
Ook de arbeidsomstandigheden van de vuilnismannen spelen een belangrijke rol bij de invoering van het gebruik van de minicontainers. Het dag in, dag uit, gooien met vaak zeer zware vuilniszakken is slecht voor hun rug. Daarnaast kunnen verwondingen ontstaan wanneer glas en ander scherp materiaal door de zakken heen steekt.
Tot slot scheelt het een hoop zwerfvuil: vogels, katten en ongedierte krijgen geen kans meer om de zakken open te scheuren.

Informatie
Bij de uitreiking van de minicontainers ontvangt u een brochure met meer informatie over het gebruik ervan. Mocht u nog vragen hebben of informatie willen inwinnen, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de NV Milieuservice AVR Capelle aan den IJssel, telefoon 010-2581181.