Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Gelderse politie organiseert Politiedag in Openluchtmuseum
Publicatiedatum: 25-08-2004

Op zaterdag 9 oktober wordt de landelijke politiedag gehouden met als thema "Opsporing". Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is dit jaar het decor en is die dag gratis toegankelijk.

De korpsleidingen van de drie Gelderse politiekorpsen hebben besloten om deze dag gezamenlijk te organiseren. Hierdoor kan het groots worden aangepakt en een groter publiek worden bereikt. Ook het KLPD (korps landelijke politiediensten), de Politieacademie en de Koninklijke Marechaussee gaan een bijdrage leveren aan de invulling van deze dag.

Het Openluchtmuseum is een ideale locatie. Het is de samenleving in het klein. Je hebt er alles: riviertjes, een tram, woningen. Hierdoor is het mogelijk om het politiewerk vanuit de straat te laten zien. Aansluitend bij het reguliere thema van het Openluchtmuseum is ook aandacht voor opsporing van 'toen en nu'.

Op diverse locaties in het museum laten de verschillende politie-onderdelen hun manieren en mogelijkheden van opsporing zien. Zo wordt bijvoorbeeld getoond hoe de reconstructie van een ernstige aanrijding in zijn werk gaat, is de marechaussee met een grenspost paraat en wordt er een hennepplantage ontmanteld. Verder zijn er onder andere: demonstraties met politiehonden en -paarden, een grote parade van manschappen en materieel van het jaar 1700 tot nu toe. De dag wordt muzikaal ondersteund door verschillende orkesten van de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Nijkerk, wapenstok in beslag genomen en vrouw bekeurd
Publicatiedatum: 25-08-2004

Een 52-jarige vrouw uit Nijkerk is dinsdagochtend bekeurd voor het in het bezit hebben van een wapenstok. De stok lag zichtbaar op de bijrijderstoel in de auto van de Nijkerkse, die geparkeerd stond op het Molenplein in haar woonplaats. Toen de agenten bezig waren om de auto open te maken, kwam de eigenaresse opdagen. De wapenstok is in beslag genomen en de vrouw bekeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606