Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 25-08-2004

Rijden onder invloed
EMMEN - Buurtbewoners meldden een enorme klap aan de politie en auto die op de kop lag op de Schansstraat. In de nacht van dinsdag op woensdag tegen drie uur troffen een buurtbewoner een auto leeg aan. Deze lag op de kop in de bocht van de straat. De politie kwam ter plaatse en zag over de Emmer weg twee personen lopen. Dit bleek de bestuurder van de auto en zijn passagier te zijn. Deze was de macht over het stuur verloren en via de wal over de kop geslagen. Omdat alcohollucht werd geroken en in het kader van botsen=blazen is een blaasproef afgenomen. Het resultaat was 330 µg/l (0,75 promille). De bestuurder krijgt een proces-verbaal. De auto is total loss, beide inzittenden droegen een gordel en hadden geen lestel.

Ongevallen vanwege regen
DRENTHE Dinsdagavond net na middernacht raakte een vrouw de macht over het stuur kwijt in een forse regenbui. De 20-jarige vrouw uit Emmen reed over de N375 van Meppel naar Pesse. In een flauwe bocht raakte zij de macht over het stuur kwijt en gleed dwars over de weg naar de linkerzijde, zij miste daarbij op een haar na een tegenligger. In de berm botste zij op een hm-paaltje en gleed de auto achterwaarts de bermsloot in. De vrouw kon zelf de auto verlaten. De auto is weggesleept.

Woensdagmorgen tegen zeven uur, raakte een 43-jarige Assenaar van weg. De man reed over de A28 bij Hoogeveen en verloor de macht over het stuur. Daarbij raakte hij de auto van een 23-jarige man uit Pesse. Het ongeval is vermoedelijke ontstaan door aquaplaning. Beide autos werden afgesleept.

Mishandeling
WESTERBORK Een 53-jarige medewerker van de gemeente is zaterdag bedreigd en mishandeld. De man was werkzaam op de stortplaats aan de Oude Beilerweg. Hij sprak een bestuurder van een witte bus aan. De bestuurder wilde een stronk storten, terwijl dit niet is toegestaan. Hierop werd de bestuurder agressief en heeft de medewerker een vuistslag gegeven en bedreigd. Een bestuurder van een grijze Mercedes met een aanhanger met blauwe huif was ook op het terrein. Graag zou de politie in contact willen komen met deze man. Herkent u dit signalement of heeft u informatie dan kunt u contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Ongevallen met lestel
NIJENSLEEK Dinsdagavond tegen acht uur ontstond er een aanrijding op de T-splitsing Hoofdweg Bosschasteeg. Een 21-jarige man uit Nijensleek reed met zijn auto over de Bosschasteeg hij wilde rechtsaf slaan richting Steenwijk. De man verklaart dat hij door het bosschage geen goed zicht had op de weg en rustig een stukje de weg op gereden is. Op dat moment kwam daar een 19-jarige man uit Steenwijk op zijn scooter langs. Deze raakte met zijn been de auto en kwam ten val. De scooterrijder hield vermoedelijk een beenbreuk over aan het ongeval en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

ROLDE De politie heeft geassisteerd na een ongeval tussen een fietser en een automobilist, dinsdagavond tegen halftien. De 44-jarige fietser wilde vanuit Borger naar zijn woonplaats Assen fietsen. De man reed over de Hoofdstraat. Van de andere kant kwam een 55-jarige Roldenaar, bij de Stationstraat wilde de man links afslaan. Hij zag op het laatste moment de fietser en week uit naar links en dacht dat de fietser rechts zou passeren. De fietser echter week niet uit en klapte met zijn hoofd tegen de autoruit. De fietser liep een hoofdletsel op en is naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht.

RUINEN Een 20-jarige man uit Meppel botste woensdagmorgen op een boom. De man reed over de Meppelerweg vanuit de richting Oosteinde. Vermoedelijk door kaartlezen raakte de man met de wielen in de berm en botste daarna tegen een boom. De man klaagde over nek-, rug en bekken klachten en is daarop voor onderzoek naar het ziekenhuis in Meppel gebracht.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.