Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 25 augustus 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Dinsdagmiddag stelden politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster in een woning aan de Westerbeekstraat een onderzoek in. In de woning werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen met zo'n 425 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De voor de kwekerij benodigde stroom bleek illegaal te worden afgetapt.
De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


* WAARSCHUWINGSSCHOTEN BIJ INBRAAK
MAASSLUIS -In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks kwart voor twee werd er ingebroken in een supermarkt aan de Koningshoek. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam gingen er vier personen vandoor. Zij verdwenen in diverse richten. Bij een poging om de inbrekers aan te houden werd er door de politie waarschuwingsschoten gelost. De vier wisten echter te ontkomen. De politie van het district Waterweg stelt een nader onderzoek in.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
Politiemensen van de districten Feijenoord-Ridderster en Rotterdam-Zuid hebben dinsdag een actie preventief fouilleren gehouden in de nabijheid van het Slaghekplein en het Randwegplein in Hillesluis.
In totaal werden 72 mensen en 35 auto's gecontroleerd. Een steek- en twee slagwapens zijn in beslag genomen.
Deze actie is onderdeel van een integrale aanpak in dit gebied waarbij er extra aandacht is voor het verkeer en de handhaving van de Algemene Plaatselijke Verordening.


* BROMFIETSCONTROLE
De politie van het district De Noordhoek heeft dinsdagmiddag een bromfietscontrole gehouden op de Schiekade ter hoogte van de Molenwaterweg.
In totaal zijn 40 tweewielers gecontroleerd en twintig bestuurders kregen een bekeuring voor onder andere: niet in het bezit van een bromfietscertificaat, overschrijding van de maximum snelheid, geen helm dragen, technische gebreken en negeren van een rood verkeerslicht.


* BRAND DOOR BLIKSEMINSLAG
BLEISWIJK -Door blikseminslag ontstond in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks half één brand op de zolderverdieping van een woning aan de Breitnerstraat. De bewoonster kon haar woning tijdig verlaten. Bewoners van een aangrenzende woning werden uit voorzorg uit hun woning gehaald. De brandweer, die het alarm middelbrand gaf, bluste de brand. De zolderverdieping brandde af, de overige verdiepingen van het pand liepen brand en waterschade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.