Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

Interbeton verwerft projecten in Jakarta, Indonesië

Gouda, 25 augustus 2004 - Interbeton bv (de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, die buiten West-Europa bouwprojecten realiseert) heeft in Indonesië drie opdrachten verworven met een totale waarde van ruim ¤ 12 miljoen. Interbeton is sinds begin jaren zeventig met dochteronderneming Decorient actief op de Indonesische bouwmarkt.

Nabij Jakarta wordt binnenkort begonnen met de bouw van een frisdrankfabriek. Decorient levert het project in het voorjaar van 2005 op aan het brouwerijconcern PT San Miguel Indonesia. De opdracht omvat de bouw van een productiehal met een oppervlakte van 19.000 m² en een gebouw voor de technische installaties. Ook de plaatsing van funderingen voor de procesapparatuur en de afwerking van het fabrieksterrein behoren tot de opdracht.

In het zakendistrict Kuningan van de Indonesische hoofdstad is Decorient gestart met een verbouwing van de Nederlandse ambassade. Opdrachtgever is het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De werkzaamheden omvatten een opknapbeurt van het interieur van zowel het ambassadegebouw, alsook van het aangrenzende Erasmus Huis, centrum voor de Nederlandse cultuur. In oktober 2005 levert Decorient het project op. Het ambassadegebouw werd in 1980 door Decorient gerealiseerd.

In opdracht van het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken is een begin gemaakt met de renovatie van de Egyptische ambassade in Jakarta. Het monumentale gebouw uit de koloniale tijd wordt gerenoveerd. Tevens voorziet het project in de bouw van een nieuw kantoorblok van twee verdiepingen met een kelder. In september 2005 worden de werkzaamheden afgerond.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.


---