Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 augustus 2004

Winkeldief alsnog aangehouden

Na onderzoek winkeldief alsnog aangehouden voor diefstal digitale camera

Haaksbergen

Dinsdagmorgen 24 augustus om ongeveer 11.00 uur werd gemeld dat zich op de parkeerplaats van het zwembad aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen, een persoon zich verdacht ophield. Ter plaatse bleek het te gaan om een 39 jr. man uit Nijmegen. Een van de ter plaatse gekomen politiemensen kende de persoon en wist dat deze nog kon worden aangehouden voor een winkeldiefstal die begin juli was gepleegd. Op 5 juli jl. was vanuit een winkel aan de Spoorstraat in Haaksbergen een digitale camera ontvreemd. Uit onderzoek was komen vast te staan dat de 39 jr. de vermoedelijke dader was en door de officier van justitie was toestemming verleend voor de aanhouding. Dit werd gedaan en de man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-083278)

Winkeldieven aangehouden

Twee notoire winkeldieven op heterdaad betrapt en opgesloten

Enschede

Surveillerende politiemensen werden dinsdagmiddag de 24e augustus om ongeveer 15.15 uur door personeel van een supermarkt aan de Noorderhagen in Enschede gewezen op twee mannen die even daarvoor diefstal van een doos met bier hadden gepleegd. De twee, Enschedeers van 39 en 42 jaar, en notoire veelplegers, werden op de Heurne aangehouden en met het bier overgebracht naar het bureau. Hier werd de 42 jr. in een dronkenmanscel opgesloten omdat hij dusdanig onder invloed verkeerde dat hij nog niet kon worden gehoord. De 39 jr. ontkende de diefstal en is in de loop van de avond voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. De 42 jr. is woensdagmorgen de 25e augustus in verzekering gesteld en beiden zullen in verband met hun veelpleger zijn bij justitie worden voorgeleid. (bps: 04-105223)

Diefstal uit woning opgelost

Twee jongens aangehouden na onderzoek diefstal uit woning

Enschede

In de nacht van 3 op 4 augustus was er diefstal gepleegd vanuit een woning aan de Sint Janstraat in Enschede. O.a. sieraden waren weggenomen. Uit een ingesteld onderzoek was bekend geworden dat twee 17 jr. Enschedese jongens waarschijnlijk verantwoordelijk waren geweest voor deze diefstal. Door de officier van justitie was toestemming verleend voor de aanhouding hetgeen dinsdagavond de 24e augustus om ongeveer 23.35 uur gebeurde. Beiden werden fietsend gesignaleerd op de BW ter Kuilestraat in Enschede en daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau waarna ze voor verder onderzoek zijn opgesloten. (bps: 04-101544)

Agressief verkeersgedrag

Man aangehouden na plegen vernieling omdat hij zich ergert aan rijgedrag medeweggebruiker

Enschede

Dinsdagmiddag 24 augustus werd rond het middaguur door surveillerende politiemensen gezien dat een man, die voor het verkeerslicht stil stond onder de Volksparktunnel op de kruising Tubantiasingel - Parkweg, uit zijn auto stapte en een trap gaf tegen het portier van een andere stilstaande auto. Een van de politiemensen, die met hun dienstvoertuig stilstonden voor het verkeerslicht op de Parkweg, sprong uit de auto en wist deze bestuurder te overmeesteren en aan te houden. Bleek dat deze persoon, een 26 jr. Hengeloer, zich had geërgerd aan het vriendelijke rijgedrag, hij had o.a. een fietser voor laten gaan, van de bestuurder van de auto waarin hij maar een deuk had getrapt. Deze laatste, een 34 jr. Enschedeer, heeft aangifte gedaan van vernieling en de 26 jr. is meegenomen naar het bureau waar hij is afgehoord. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (bps: 04-105050)

Aanhoudingen na vernielen auto

Twee mannen aangehouden die om nog onduidelijke reden vernielingen aan een auto plegen

Enschede

Wordt dinsdagavond om ongeveer 22.30 uur doorgegeven dat door twee mannen vernielingen waren gepleegd aan een geparkeerde auto op de Haarlebrink in Enschede. Een portier bleek bekrast en een spiegel was er af getrapt. Buurtbewoners werden door de twee gewaarschuwd om niet de politie te bellen en werden daarbij bedreigd. Op aanwijzen van deze buurtbewoners werden de twee, Enschedeers van 21 en 24 jaar, in de omgeving aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het bureau en voor verder onderzoek opgesloten. Dit onderzoek zal duidelijkheid moeten verschaffen over het waarom van de vernieling. De 36 jr. eigenaar van de auto heeft ondertussen aangifte gedaan. (bps: 04-105368)

Aanhouding na mishandeling

Man aangehouden die twee vrouwen heeft mishandeld

Enschede

Surveillerende politiemensen troffen woensdagmorgen 25 augustus om ongeveer 04.30 uur op de Oude Markt in Enschede twee Enschedese vrouwen van beiden 20 jaar aan. Zij vertelden dat zij even daarvoor door een man waren mishandeld en aan hun haren waren getrokken en op de grond gegooid. Omstanders wisten te vertellen om wie het ging en dat deze persoon al de hele avond vervelend was geweest. Deze persoon, een 22 jr. Enschedeer, werd daarop om ongeveer 05.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en opgesloten. De twee vrouwen doen aangifte van mishandeling en tegen de 22 jr. wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-105392)


---- --
Persbericht.

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 26 augustus 2004.

(1e uitzending 19.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur)

Hengelo Beroving met geweld.

Op zondagmorgen 27 juni 2004, tussen 02.00 en 03.00 uur loopt een 25-jarige inwoner van Hengelo vanuit de binnenstad naar zijn woning. Hij is door vermoedelijk twee daders kennelijk gevolgd en wordt nabij de basisschool aan de P.Rubensstraat door de daders neergeslagen, getrapt en bedreigd met vermoedelijk een pistool. De daders gaan er met zijn portemonnee vandoor. Deze zaak wordt middels een reconstructie in beeld gebracht en de politie heeft een aantal vragen.

Enschede Vuurwapen-inbraak. In de nacht van zaterdag 7 augustus op zondag 8 augustus 2004 wordt ingebroken in een woning aan de C.J.Snuifstraat in Enschede. Hierbij wordt een verzameling Svarowski kristal beeldjes ontvreemd en persoonlijke sieraden. Ook worden 3 vuurwapens door de daders meegenomen van de benadeelde, die lid is van een schietvereniging. Beelden van de gestolen vuurwapens en het kristal worden getoond.

Almelo Schieten op bewoonde flats. Op zaterdag 14 augustus 2004 tussen 01.45 en 02.05 uur wordt vermoedelijk vanaf de zijde van de Van Rechteren Limpurgsingel op drie verschillende flats aan de Thomas Ainsworthlaan in Almelo geschoten. In de woningen worden kogels aangetroffen. Gelukkig werd niemand gewond. De politie heeft uiteraard de nodige vragen.

Zwolle Verdachten in beeld. In Zwolle zijn verschillende personen in beeld gebracht, verdacht van diefstal van videocamera's uit een school, diefstal van een kassalade uit een supermarkt en pinnen met een gestolen pinpas bij een woninginbraak

In Enschede aangetroffen sieraden, die mogelijk van een inbraak afkomstig zijn worden getoond en er wordt aandacht besteed aan een zaak, waarvan de verdachte dankzij tips gehoord kon worden.

Tips kunnen naar aanleiding van deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555 Twente en 0800-8887776 IJsselland. Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --