Ingezonden persbericht


Nederlands Octrooibureau zet ProClarity-software in voor optimaliseren bedrijfsprocessen

's-Hertogenbosch, 25 augustus 2004 - Het Nederlandsch Octrooibureau NV (NOB) gaat het ProClarity Analytics Platform inzetten om de bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. ProClarity, leverancier van analytische software-oplossingen voor beslissingsondersteuning in bedrijven biedt met het Analytics Platform een complete omgeving voor business intelligence.

Het Nederlandsch Octrooibureau (www.octrooibureau.nl) adviseert bedrijven, particulieren en onderzoeksinstellingen op het gebied van de intellectuele eigendom, met name octrooien, merken en modellen. Zo worden door het NOB octrooiaanvragen ingediend om technische innovaties van cliënten te beschermen. Daarnaast worden ook merken en modellen gedeponeerd om productnamen, logo's, verpakkingen etc. te beschermen.

Om de dienstverlening aan de markt verder te professionaliseren, is het NOB gestart met de ontwikkeling van een Management Informatie Systeem (MIS). Dit systeem zorgt voor het ontsluiten van het NOB-kernsysteem waarin de octrooien en octrooiaanvragen zijn vastgelegd door middel van de business intelligence-omgeving van ProClarity.

Het NOB wil met de nieuwe ProClarity-omgeving de Key Performance Indicators inzichtelijk maken zodat aansturing van de organisatie optimaal kan plaatsvinden. Dankzij het nieuwe MIS kan het NOB onder meer key accounts identificeren, up-to-date managementinformatie genereren en uitgebreide rapportages opstellen. Verder zal het platform van ProClarity ook een rol spelen bij het opstellen van rapportages voor klanten van het NOB.

"In de afgelopen jaren is de concurrentie in deze markt geleidelijk aan toegenomen", zegt Henk Koppejan van het Nederlandsch Octrooibureau. "Dat heeft geleid tot een steeds verdere professionalisering van onze organisatie. Het MIS-traject past in die ontwikkeling, omdat het ons inzicht biedt in onze activiteiten en prestaties. Door die voortdurend te toetsen op basis van vooraf vastgestelde prestatie-indicatoren kunnen we de dienstverlening aan onze klanten naar een hoger plan te brengen. Verder levert de inzet van de ProClarity-software ons naar verwachting ook kostenbesparingen op, omdat we met dit platform veel sneller beschikken over uiteenlopende rapportages."

In de eerste fase van het MIS-project ontsluit het NOB zijn octrooisysteem met de ProClarity-software. In een later stadium zullen ook andere informatiesystemen van de organisatie, waaronder de financiële administratie en de personeelsadministratie ontsloten worden, en kunnen er analyses plaatsvinden op alle data uit de diverse systemen, zodat de juiste zaken met elkaar in verband gebracht kunnen worden.

Het Nederlandsch Octrooibureau wordt bij het MIS-traject bijgestaan door adviesbureau en project management organisatie Contakt Groep (www.contakt.nl). Voor additioneel advies en technische implementatie van het MIS werd ProClarity-partner Datacon (www.datacon.nl) ingeschakeld.

###

Over ProClarity Corporation
ProClarity levert analytische softwareoplossingen die de snelheid vergroten waarmee bedrijven gefundeerde beslissingen nemen en op basis daarvan de bedrijfsprestaties verbeteren. ProClarity levert vanaf 1995 innovatieve analyseoplossingen aan Global 3000-bedrijven. ProClarity verzekert ze van een maximale ROI op technologie-investeringen en van oplossingen op maat voor bedrijfs- en beslissingsprocessen. Het hoofdkantoor van ProClarity staat in Boise, Idaho (VS), en het bedrijf heeft regionale verkoop- en servicekantoren in Europa en Azië. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. ProClarity ondersteunt momenteel ruim 1.700 klanten wereldwijd. De analyseoplossingen van ProClarity helpen bedrijven als ABN AMRO, AT&T, GE Capital, Reuters, Reckitt Benckiser, Kerry Foods, Siemens, Scottish & NewCastle Retail en Telewest bij het meten, voorspellen en optimaliseren van hun bedrijfsprestaties door het faciliteren van betere samenwerking en accurater beslissingen.

Ingezonden persbericht