Politie Gelderland-Midden

Randwijk, snelheidscontrole Knoppersweg

Publicatiedatum: 25-08-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdagmiddag het verkeer gecontroleerd op snelheid op de Knoppersweg (80 km/ uur) in Randwijk. De controle werd tussen 15.00-19.00 uur gehouden en trof in totaal 1300 passanten. Hierbij werden 44 overtredingen geconstateerd. Het team controleert regelmatig op snelheid, omdat te hard rijden voor gevaarlijke verkeerssituaties en uiteindelijk tot ongelukken kan leiden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst, inbraak autobedrijf; getuigen gezocht

Publicatiedatum: 25-08-2004

De politie zoekt getuigen van een inbraak in de nacht van maandag op dinsdag in een autobedrijf op industrieterrein de Aam in Elst. De mede-eigenaar van het bedrijf deed dinsdagochtend aangifte van de diefstal. De daders hebben een ruit ingeslagen van vier meter hoog en van dubbel glas. Hierbij is naar verwachting flink geweld gebruikt om de ruit te kunnen breken. De inbrekers gingen er, met een buit van auto materialen ter waarde van enkele duizenden euro's, vandoor. Mensen die iets hebben gezien of gehoord hebben van het voorval worden verzocht dit te melden bij de politie via telefoonnummer: 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort, dronken bestuurder zonder rijbewijs aangehouden
Publicatiedatum: 25-08-2004

Een 43-jarige Arnhemmer is dinsdagavond aangehouden nadat hij in beschonken toestand op de stoep van de Dorpsstraat in Westervoort, in zijn auto, in slaap was gevallen. Tevens had de man geen rijbewijs. Een voorbijganger zag de man omstreeks 23.45 in vermoedelijk dronken toestand in een auto stappen en vervolgens in slaap vallen en meldde dit bij de politie. Surveillerende agenten spraken de man hierop aan. Tevens bleek dat hij geen rijbewijs had en nog een boete van enkele honderden euro"s had openstaan. Hierop werd hij overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De Arnhemmer verklaarde die avond in de auto te hebben gereden. Bij hem werd een alcoholpromillage geconstateerd van 1,43 (vanaf 0,5 promille is strafbaar). De verdachte kon na betaling van de openstaande boete en met een proces-verbaal op zak het bureau weer verlaten. Tevens kreeg hij een rijverbod van zeven uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---