De Unie


Cap Gemini - Unieleden in alle OR-en

Het gaat goed met De Unie binnen Capgemini. Inmiddels hebben wij binnen alle Ondernemingsraden leden, die zich als Unie-kandidaat verkiesbaar hebben gesteld. De kiezers hebben hun vertrouwen uitgesproken in onze kandidaten. Zij hebben zitting in de OR zonder last of ruggespraak richting De Unie, maar zij weten zich wel, indien nodig, gesteund door De Unie voor advies.

Onze leden in de OR staan altijd open voor vragen of opmerkingen van uw kant. Zij maken allen deel uit van het Sectiebestuur; actieve leden die periodiek bijeenkomen met de Unie-bestuurder. Neem gerust contact met hen op, ook als u interesse heeft in het Sectiebestuur:
* Henk van Leeuwen (OR Academy):
E: henk.van.leeuwen@cagemini.com

* Huib Papenhuijzen (OR Outsourcing):
E: huib.papenhuijzen@capgemini.nl,
M: 06-22 69 75 84

* Ad Wolfs (OR Consulting & Technology):
E: ad.wolfs@capgemini.com,
M: 06-47 94 22 42

Ontwikkelingen
Capgemini stuurt nog steeds sterk op uitstroom. Vooral medewerkers die niet ingezet worden tegen een tarief wat bij hun arbeidskosten past, komen steeds meer onder druk te staan. Ook een aantal Unie-leden is de afgelopen periode in een dergelijk uitstroom-traject terechtgekomen. Wij hebben onze leden in dit traject bijgestaan en zijn uiteindelijk tot afspraken gekomen die voor zowel onze leden als voor Capgemini acceptabel waren.
Capgemini werft momenteel actief 300 nieuwe, jonge, en dus goedkope medewerkers. Uiteraard is het zorgen voor voldoende jong talent belangrijk voor een evenwichtige en toekomstgerichte mix van medewerkers. Maar bij goed personeelsbeleid hoort ook voldoende aandacht voor de meer lange termijn inzetbaarheid van het zittende personeel. Dat moet absoluut beter. Wij hopen dat het behoud van de ICT-Academy hieraan zal bijdragen.

Leden werven leden
We draaien er niet omheen. Het aantal Unie-leden bij Capgemini is relatief bescheiden. Wij denken echter dat we duidelijk toegevoegde waarde kunnen bieden voor medewerkers bij Cap. Vooral op individueel niveau, maar indirect ook op collectief niveau. U heeft vast collegas die zich kunnen vinden in de werkwijze en opstelling van De Unie. Aan u het verzoek hen deze informatie te geven.
Daarbij geldt: hoe meer leden hoe groter de kritische massa en des te minder kans op willekeur. Om de bijdrage hoeven uw collegas het niet te laten: 14 per maand. Overigens proberen we deze bijdrage fiscaal aftrekbaar te maken via uw werkgever.

Ondersteuning van De Unie
Unieleden kunnen altijd een beroep doen op de deskundigheid van onze bestuurders en, zo nodig, juristen. De Unie is een professioneel kenniscentrum voor alle vragen en problemen op het gebied van werk en inkomen. De Unie geeft advies welke keuzes het beste zijn of hoe iemand het beste kan handelen in precaire situaties. Indien nodig kan de Unie-bestuurder namens u optreden. Ook hierbij geldt: geen enkele situatie is gelijk. Het is en blijft maatwerk en dus wordt het beste traject uitgestippeld in overleg tussen u en de Unie-bestuurder. Daarbij is de Unie-bestuurder bekend met de ICT-sector en met Capgemini, waardoor onze leden kunnen rekenen op een betrouwbare partner.

Heeft u vragen?
Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met bovengenoemde leden, of met ondergetekende via (T) 0345 - 851 098 of (E) ict@unie.nl.

Download
Ledenbrief 25-08-2004 (pdf)

woensdag, 25 augustus 2004