Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 augustus 2004

Hennepkwekerij geruimd

Politie ontdekt hennepkwekerij in een schuur

Vroomshoop

Op dinsdag 24 augustus treft de politie in een schuur bij een woning aan de Prinsenkamp een hennepkwekerij aan. In totaal worden 158 planten en de nodige apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De bewoner is niet thuis en zal hierover nader gehoord worden. (04-105047)

Aanrijding met letsel

Automobiliste rijdt door rood licht en veroorzaakt aanrijding

Almelo

Op dinsdag 24 augustus vond omstreeks 10.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Schuilenburgsingel met de Slachthuiskade. Een 71-jarige vrouw uit Vroomshoop reed in haar auto vanaf de Schuilenburgsingel de kruising op Ze negeerde daarbij het rode verkeerslicht en kwam daardoor in aanrijding met een vuilniswagen. Deze vuilniswagen, bestuurd door een 58-jarige man uit Kloosterhaar trok net op bij groen licht vanaf de Slachthuiskade. Bij de aanrijding raakte de 71-jarige vrouw gewond. Zij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie liet haar auto afslepen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-104979)

Rijden onder invloed

Politie bekeurt automobilist nadat drankgebruik was geconstateerd

Rijssen

Op dinsdag 24 augustus controleerde de politie omstreeks 19.10 uur een automobilist op de Molenstalweg. Zij constateerden alcoholgebruik bij de automobilist, een 52-jarige man uit Rijssen. De politie hield daarop de verdachte aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,14 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 5 uur. In verband met recidive maakt de politie een proces-verbaal op.(04-105306)

Woninginbraken

Bij een woninginbraak werd tevens de auto gestolen

Almelo

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Marke Haarle en de Marke Dulder. Bij de woning aan de Marke Haarle werd door de 40-jarige aangever gemeld dat er onder andere geld en een digitale camera weggenomen. (04-104915) Bij de woning aan de Marke Dulder werd door de 54-jarige aangever gemeld dat er eveneens een fotocamera weggenomen en sleutels. Tevens is vanaf de oprit van de woning een personenauto weggenomen. Het betreft een groene Opel Astra stationcar, voorzien van het kenteken 11-FB-BB. (04-104911)

Aanhouding wegens diefstal

Politie houdt man aan nadat getuige melding maakte van verdachte omstandigheden

Rijssen

Op dinsdag 24 augustus wordt omstreeks 03.05 uur een verdachte situatie bij de politie gemeld. Een getuige had gezien dat een man zich verdacht ophield tussen de geparkeerde auto's aan de Dannenberg. Hij zou met een lamp in de auto's schijnen en aan de portieren voelen. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie de verdachte op de Dannenberg aanhouden. Het betreft een 43-jarige man uit Gunz (Dld). Bij het zien van de politie gooide de verdachte een aantal goederen in de struiken. Dit bleken een paar werkhandschoenen en een zaklamp te zijn. De verdachte verklaarde als chauffeur te rijden op een vrachtwagen. Deze vrachtwagen werd in dezelfde straat aangetroffen. Ook werden daarbij goederen, zoals een haakse slijper en een radio aangetroffen, welke door de verdachte waren weggenomen vanaf een bouwterrein aan de Kryptonstraat en de Heliumstraat. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. (04-104895)

Winkeldief aangehouden

Aangehouden winkeldief blijkt veelpleger

Almelo

Op dinsdag 24 augustus wordt omstreeks 13.35 uur een winkeldiefstal gemeld bij een winkel aan de Rosa Luxemburgstraat. De politie houdt daar een 32-jarige Almelose aan nadat ze door het personeel was betrapt bij het wegnemen van kaas en cosmetica. De verdachte blijkt een veelpleger en wordt in overleg met justitie in verzekering gesteld en opgesloten. Zij zal een dagvaarding krijgen en opgesloten blijven tot haar voorgeleiding op donderdag 26 augustus. (04-105107)

Hennepkwekerijen geruimd

De politie treft in twee woningen een hennepkwekerij aan

Hengelo

Op dinsdag 24 augustus treft de politie omstreeks 19.30 uur in twee woningen een hennepkwekerij aan. Beide worden geruimd. Bij een woning aan de Reviusstraat worden op de eerste verdieping 177 planten en op de tweede verdieping nog eens 144 planten in beslag genomen. Daarnaast trof de politie twee zakken met een onbekende hoeveelheid wiet aan. In de woning hield de politie drie verdachten aan, de 52-jarige bewoonster, een 30-jarige Enschedeër en een 46-jarige Hengeloër. Aan de hand van de verklaringen van de verdachten trof de politie in de woning van de 46-jarige, aan de Isaac da Costastraat, eveneens een hennepkwekerij aan. In een slaapkamer bevond zich een kwekerij met 155 planten. Op de zolder was een kwekerij in voorbereiding. Alle goederen, alsmede de nodige apparatuur is vernietigd. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04105307/9)

Partij drank onderschept

De politie treft in een auto een grote hoeveelheid sterke drank aan

Denekamp

Op dinsdag 24 augustus controleerde een politie surveillance omstreeks 12.50 uur een personenauto op de Nordhornsestraat. In de auto troffen zij een grote hoeveelheid flessen sterke alcoholische drank aan. De twee inzittenden, een 66- en een 45-jarige man uit Deventer verklaarden de drank in Duitsland te hebben gekocht. Omdat het daar zo goedkoop was hadden ze groot ingekocht. In totaal ging het om 108 flessen. De douane werd ingeschakeld en deze nam de partij drank in beslag. De beide mannen werden door hen aangehouden en meegenomen naar het douanekantoor. De douane maakte een proces-verbaal op, waarbij in totaal 1183 euro aan accijns en boete werd opgelegd. (04-105052)

Verkeerscontroles

De politie houdt op diverse locaties toezicht op de verkeersveiligheid

Hengelo

Op dinsdag 24 augustus houdt de politie op diverse locaties toezicht op de verkeersveiligheid. Van 09.45 tot 11.00 uur op de Kuipersdijk: totaal 16x proces-verbaal waarvan 15x voor het niet dragen van de gordel 1x niet bij zich hebben van een rijbewijs Van 11.30 tot 12.15 uur op de Breemarsweg: totaal 3x proces-verbaal voor: 3x voor het niet dragen van de gordel Van 09.45 tot 11.30 uur op de Oelerweg, bij de wegversmalling: totaal 16x proces-verbaal, waarvan: 5x negeren van het rode verkeerslicht 11x niet dragen van de gordel

Rijden onder invloed

Politie bekeurt automobilist wegens drankgebruik

Hengelo

Op woensdag 25 augustus controleerde de politie omstreeks 01.20 uur een automobilist op de Marskant. Zij constateerde bij de automobilist, een 42-jarige Amsterdammer alcoholgebruik. De politie hield de verdachte aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 0,7 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 2 uur. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt wegens recidive. (04-105386

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --