Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Start-end veiling bundelt krachten met GoIndustry

online veilinghuis gaat nu ook industrieel live veilen

Amsterdam, 25 augustus 2004 - Start-end maakt vandaag bekend dat er overeenstemming is bereikt met GoIndustry over een strategische samenwerking bij het veilen van industriële activa. Start-end is in Nederland toonaangevend op het gebied van bedrijfsbemiddeling en online veiling voor bedrijven, curatoren en banken. GoIndustry is wereldwijd marktleider in de verkoop van onderbenutte kapitaalgoederen en vertegenwoordigd via lokale partners in 17 landen.

Door de strategische samenwerking organiseert Start-end nu ook live veilingen. Live veilingen zullen voornamelijk worden georganiseerd bij de verkoop van industriële activa uit o.a. machinefabrieken, metaalbedrijven, meubelbedrijven, bouwbedrijven, de scheepvaart en de grafische industrie. Op www.inventarisveiling.nl blijft Start-end zaken als kantoormeubilair en hardware verkopen.

"Door de internationale samenwerking met GoIndustry hebben wij de expertise, de webcast technologie en het internationale bereik dat nodig is voor het optimaal taxeren en veilen van industriële activa. Boven alles blijven wij werken aan het handhaven en vergroten van onze reputatie op het gebied van bedrijfsbemiddeling, veiling en insolventie ondersteuning", aldus Maurits Koster, managing partner van Start-end.

"Er kwamen tal van bedrijven naar GoIndustry die graag wilden aansluiten bij ons wereldwijde succes. Toen is GoIndustry in de Nederlandse markt gaan kijken en bleek Start-end de juiste match te zijn. De uitgebreide ervaring met activa verkoop en insolventie ondersteuning en de loyale groep opdrachtgevers geven aan dat Start-end een betrouwbare en professionele partij is", aldus Sydney Appelboom van GoIndustry.

De eerstkomende live veiling van metaalmachines is op 9 september 2004 in Nieuwegein. Op www.start-end.nl en www.inventarisveiling.nl is meer informatie te vinden.

einde

Profiel Start-end:

Sinds 2000 biedt Start-end diensten aan voor curatoren, banken en bedrijven. Start-end onderscheidt zich door gebruik te maken van nieuwe middelen zoals een online marktplaats en database gedreven verkooptechnieken. Start-end is echter meer dan alleen het verkopen van bedrijfsactiva op internet. Het biedt een compleet pakket van diensten zoals bedrijfsbemiddeling, waardering, live en webcast veiling, taxatie, facility services en insolventie ondersteuning.

Profiel GoIndustry:

GoIndustry biedt vanaf 1877 ondernemingen, financiële instellingen en insolventiemedewerkers een grote verscheidenheid aan industriële activadiensten, waaronder de verkoop en waardering van activa en de bijbehorende consultancy. Bovendien is GoIndustry voor grote ondernemingen wereldwijd marktleider in activabeheeroplossingen voor gebruikte en onderbenutte kapitaalgoederen. Het bedrijf heeft met succes projecten met hoge opbrengsten geleid in meer dan 70 landen op alle bewoonde continenten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Start-end B.V.

Postbus 94450

1090 GL Amsterdam

Tel. +31 (0)20 452 4712

Fax. +31 (0)20 423 22 10

Maurits Koster

Managing Partner

mkoster@start-end.nl

mobiel nummer: ++31(0)622459665