Politie Amsterdam-Amstelland

Verwarde man verwondt 2 agenten
25-8-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag raakten rond half één twee agenten gewond. Een verwarde man viel ze aan in de IJ-tunnel. De dienders gingen daar poolshoogte nemen na een melding dat iemand in de tunnel liep. In de oostbuis troffen ze een 23-jarige man aan die een verwarde indruk maakte. Toen ze hem uit de IJtunnel wilden helpen werd de man agressief.

De agenten gebruikten pepperspray maar de man bleef ze aanvallen. Hij rukte een portofoon uit de hand van de ene agent en gooide het tegen het hoofd van de ander. Een buschauffeur twijfelde geen moment en hielp de vechtende agenten. Met hulp van collega-agenten kon de man in de boeien worden geslagen.

De oostbuis is tien minuten afgesloten geweest. De betrokken agenten konden na behandeling in het ziekenhuis hun werkzaamheden hervatten. De man is ingesloten en in contact gebracht met hulpverleners. Hij bleek problemen in de relationele sfeer te hebben.
---

Doorslikken bolletjes gevaarlijk

25-8-2004. Twee dopedealers kropen deze week door het oog van de naald. De twee slikten hun straatbolletjes cocaïne door en moesten met spoed worden geopereerd.

Agenten van een speciaal team van district Oost betrapten een dealer. De man zag kans om 72 straatbolletjes door te slikken. Nog geen dag gebeurde hetzelfde bij een andere dealer die werd gesnapt. Eén van de mannen werd onwel op het bureau en moest direct door een arts worden onderzocht. De mannen werden overgebracht naar een penitentiair ziekenhuis, één van hen werd meteen geopereerd. Het tweetal zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.
---

Kinderen beroofd op kermis Sierplein

25-8-2004. Dinsdagmiddag rond vijf uur werden drie kinderen van 11,12 en 13 jaar op de kermis op het Sierplein in Amsterdam-West belaagd en beroofd. De kinderen hadden muntjes voor attracties in een bakje toen een groep van ongeveer 12 jongens het bakje expres uit hun handen liep. De groep ging om de kinderen heen staan en intimideerde ze. Hierbij werden de slachtoffertjes zelfs geslagen.

Toen de kinderen kermispersoneel om hulp vroegen, kregen ze te horen dat ze hun problemen zelf maar moesten oplossen. Blijkbaar dachten de medewerkers dat het een onderlinge ruzie was. De kinderen renden vervolgens naar huis waar de politie werd gebeld. Stank verraadt hennepkwekerij

25-8-2004. Een penetrante wietlucht leidde agenten dinsdagavond rond kwart over vier naar een hennepkwekerij in een woning in de Jeruzalembuurt. Er werden ruim 175 planten, toppen en apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Omdat de woning ernstig vervuild is dient deze geheel te worden gereinigd en ontsmet.
---

Geef uw mening

Bestuurder ramt geparkeerde politiewagen

25-8-2004. Dinsdagmiddag hoorden agenten in het bureau Lodewijk van Deijsselstraat een enorme klap. Een personenauto had een geparkeerde politieauto geramd. De bestuurder werd gearresteerd. In het bureau weigerde de hij alle medewerking aan een alcohol-onderzoek. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. Nadat proces-verbaal was opgemaakt kon de man naar huis.

---