Dienstenbond CNV

Nieuw principe akkoord Arcadis
25-08-2004

Op 26 mei 2004 heeft CNV Dienstenbond aangegeven dat eerst moest worden onderzocht, wat de risicos van de nieuwe pensioenregeling voor de medewerkers inhouden, voordat wij een nieuw principe akkoord aan u voorleggen. Inmiddels is er van alles gebeurd.

Er heeft een onderzoek plaatsgevonden door Watson Wyatt (actuaris) naar het risico dat de deelnemers lopen dat hun pensioentoezegging niet waargemaakt kan worden. Een Second Opinion Risicoanalyse en de Juridische Aspecten heeft Towers Perrin (actuaris) uitgevoerd.

De uitkomst is, dat op de lange termijn (over 20 jaren), bij de huidige uitgangspunten en onder voorwaarde van handhaving van een extra premie-inbreng van 1,6 % van de loonsom, gemiddeld 92% van de maximale resultaatdelingen zullen kunnen worden toegekend. Ik vind dit, onder de gegeven omstandigheden, een acceptabel risico.

Uw werkgever heeft in overleg met ons een nieuwsbrief over de CAO Arcadis opgesteld. Daarin wordt de nieuwe regeling beschreven en toegelicht. Informatie hierover ontvangt u één dezer dagen. Ik ben van mening dat deze nieuwsbrief een goed inzicht geeft in de onderhandelingsresultaten, zodat u op basis van deze brief een afweging kunt maken de CAO goed of af te keuren.

Gelet op alles wat de afgelopen maanden is gebeurd (de vele onderhandelingen, gesprekken met betrokkenen en onderzoeken door externe adviseurs) is het nu bereikte het maximaal haalbare. Vandaar dat ik u adviseer in te stemmen met dit principe akkoord. U kunt uw stem uitbrengen op bijgevoegd reactieformulier. Alleen de uitgebrachte stemmen worden geteld. De stemformulieren moeten uiterlijk op vrijdag 17 september binnen zijn.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan telefonisch (055)5772640 of per mail w.burggraaf@cnvdibo.nl